ΚεντρικήΚοινωνικά

Διήμερο εκδηλώσεων για την κυκλοφοριακή αγωγή και ασφάλεια

9/5/2023

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και η Δημοτική βιβλιοθήκη Χανίων, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Συμμετρία και τη συγγραφέα Μαρίνα Πλούμπη γιορτάζουν την 7η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ, διοργανώνοντας 2ήμερο εκδηλώσεων με αφήγηση, θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές με βάση το παιδικό βιβλίο “Ο Λευτέρης πάει βόλτα, ζώνη κράνος φύγαμε!” με θέμα την κυκλοφοριακή αγωγή και ασφάλεια .

15 Μαΐου 18.00 Παιδική Βιβλιοθήκη Κήπου. Θεατρικό παιχνίδι με τη θεατρολόγο Στέλλα Αγιασμενάκη.

16 Μαΐου 18.30 Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Μετά την ανάγνωση θα ακολουθήσουν διάφορες δραστηριότητες όπως θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξήγγειλε την 7η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ από τις 15 έως τις 21 Μαΐου 2023. https://www.who.int/campaigns/un-global-road-safety-week/2023

Η 7η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (Global Road Safety Week) εστιάζει στις βιώσιμες μεταφορές, και πιο συγκεκριμένα στο να κάνουμε στροφή προς το περπάτημα, το ποδήλατο αλλά και τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Η οδική ασφάλεια είναι τόσο προϋπόθεση όσο και αποτέλεσμα αυτής της αλλαγής. Φέτος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την 7η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (Global Road Safety Week) προωθεί τα εξής μηνύματα:

#RethinkMobility

#StreetsforLife

#RoadSafety

Πηγή: https://www.cretalive.gr

Related posts

Αρεταίειο Νοσοκομείο: Δωρεάν Εξετάσεις Σε Γυναίκες Για Την Σιδηροπενία Στις 24/11

xristiana

Πάγωσε ο Βενέτικος ποταμός στα Γρεβενά – Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου

xristiana

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 16/11

xristiana