ΚεντρικήΜαγειρική

Αλμυρά μάφινς με μπρόκολο, τυρί και αυγό

25/5/2023

Υλικά

  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κεφάλι μπρόκολο, ψιλοκομμένο σε μπουκετάκια
  • 10 μεγάλα αυγά
  • 1/4 φλ. τσαγιού γάλα ή απλό γιαούρτι
  • 1 1/2 κ. γλ. χοντρό αλάτι
  • 1 κ. γλ. σκόνη κρεμμυδιού
  • 1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένη σκόνη μουστάρδας
  • 1 φλ. τσαγιού τεμαχισμένο τυρί τσένταρ, χωρισμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βήμα 2
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το μπρόκολο και σοτάρετε 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Βήμα 3
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε με σύρμα τα αυγά, το γάλα, το αλάτι, τη σκόνη κρεμμυδιού, τη σκόνη σκόρδου, το μαύρο πιπέρι και τη σκόνη μουστάρδας. Ρίξτε μέσα το σοταρισμένο μπρόκολο και το μισό τυρί τσένταρ.

Βήμα 4
Επικαλύψτε μια φόρμα για μάφιν με 12 θήκες με σπρέι μαγειρικής. Μοιράστε ομοιόμορφα το μείγμα αυγών σε κάθε θήκη και πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί τσένταρ. Ψήστε 18- 22 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αυγά.

Βήμα 5
Αφήστε τα μάφινς να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα βγάλετε από τη φόρμα.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Γατί πέφτουν τα μαλλιά σας μετά την εγκυμοσύνη

xristiana

Βραδινή ρουτίνα: Πώς θα απομακρύνεις την ένταση της ημέρας πριν πέσεις για ύπνο

xristiana

Στο Κλειστό Γυμναστήριο Λαυρίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντιπτέρισης

xristiana