ΚεντρικήΜαγειρική

Νηστίσιμες παπαρδέλες με ντομάτα, σκόρδο, τσίλι και ντάκο

4/4/2023

Υλικά

100 γρ. ντάκο
1 κoυτ. γλυκού δενδρολίβανο ξερό
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί ξηρό
2 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια
2 κουτ. σούπας κάππαρη
1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
500 γρ. παπαρδέλες
2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Σε μεγάλο μπλέντερ ρίχνουμε τον ντάκο, το δενδρολίβανο, τη ρίγανη και το θυμάρι.
Χτυπάμε καλά στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να θρυμματιστούν καλά και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε μεσαία κατσαρόλα ή σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε ελαφρώς τα κρεμμύδια με το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ελαφρώς προσθέτουμε την ντομάτα.

Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση, προσθέτουμε την κάππαρη μαζί με την πιπεριά τσίλι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για 4΄-5΄. Σε σπαγγετιέρα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις
οδηγίες στη συσκευασία.

Στραγγίζουμε καλά χωρίς να τις κρυώσουμε και τις προσθέτουμε στη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και με τα θρύμματα από τον ντάκο και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Related posts

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι Από Τον Σύλλογο “Ευ Ζω Με Τον Καρκίνο”

xristiana

Δωρεάν online webinar με τίτλο: “Ο ρόλος του Email Marketing στο Digital οικοσύστημα και στην ανάπτυξη μιας επιχείρησης” του Women Do Business

xristiana

Το μεγαλύτερο δάσος με αγριελιές βρίσκεται στη Βόλβη: Τα 60.000 δέντρα και η «σχέση» με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη

xristiana