ΚεντρικήΜαγειρική

Λαχταριστό κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι

29/4/2023

Υλικά

450 γραμ. σοκολάτα (60-70 % περιεκτικότητα σε κακάο)

200 γραµ. βούτυρο  (σε θερμοκρασία δωματίου)

5 μεγάλα αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)

100 γραμ. ζάχαρη

4 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι μαύρο

2 πρέζες αλάτι

Εκτέλεση:

Για το σοκολατένιο κέικ χωρίς αλεύρι, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.

Bουτυρώνουμε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκ. χωρίς τρύπα ή 24 εκ. φόρμα βαθιά. Στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο. Τα βάζουμε σε μπεν μαρί να λιώσουν, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κονιάκ. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε μίξερ χειρός για 6-7 ‘, μέχρι να γίνουν αφράτη κρέμα με απαλό κίτρινο χρώμα και να στέκονται οι κορυφές όταν σηκώνουμε το σύρμα του μίξερ. Αναδιπλώνουμε τα χτυπημένα αυγά στη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα μέχρι να μη φαίνονται καθόλου στη σοκολάτα και αδειάζουμε στην φόρμα.

Ψήνουμε για 30 λεπτά. Το κέικ θα φουσκώσει πολύ, αλλά μετά που θα βγει από το φούρνο θα κάτσει, όπως το σουφλέ. Αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα. Πρέπει να κρυώσει τελείως για να το ξεφορμάρουμε. Αν προσπαθήσετε να το βγάλετε όσο είναι χλιαρό θα διαλυθεί.

Το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα και κόκκινα φρούτα.

Αν θέλετε να ψήσετε στις αντιστάσεις, θα ψήσετε στους 180 βαθμούς C, για 35΄στην κάτω κάτω σχάρα.Facebook

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Related posts

Ο #1 χυμός για να μειώσετε την χοληστερόλη, σύμφωνα με διαιτολόγο

xristiana

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν σήμερα δύο νέα προγράμματα κατάρτισης στην κομμωτική τέχνη στα Σωφρονιστικά Καταστήματα Τρικάλων και Πάτρας

xristiana

“100 Σχέδια – 100 Χρόνια Μνήμης”: Εικαστική Έκθεση Για Την Οικονομική Ενίσχυση Του Δημοτικού Βρεφοκομείου “Άγιος Στυλιανός”

xristiana