ΚεντρικήΟμορφιά

Sunburn tips: Έτσι θα απαλύνεις την επιδερμίδα σου από το πρώτο κάψιμο του ήλιου!

21/4/2023

Μην ξαναπώ και γίνομαι γραφική, πως φοράμε αντηλιακό καθημερινά, χειμώνα-καλοκαίρι!

Τώρα που δειλά δειλά θα ξεκινήσουμε τα πρώτα μπάνια, εγώ έριξα την πρώτη μου βουτιά πάντως, είναι πολύ σημαντικό να προστατεύσουμε την επιδερμίδα μας από τις βλαβερές ακτίνες UV!

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως o ήλιος έχει αλλάξει και είναι απαραίτητη η συχνή εφαρμογή του αντηλιακού, αλλά εξίσου σημαντικό το να φοράμε καπέλο, γυαλιά ηλίου, για να μειώσουμε την πιθανότητα εμφάνισης πανάδων!

Γιατί τώρα είναι πολύ πιθανό, που η επιδερμίδα μας δεν είναι μαυρισμένη, που λέμε σιγά μωρέ, δεν θα βάλω αντηλιακό αφού έχει συννεφιά, να καούμε και να να έχουμε το πρώτο μας sunburn, που σίγουρα δεν είναι ευχάριστο!

Ξέρετε αυτό που τσούζεις, που κοκκινίζεις σαν αστακός στα πιο απίθανα σημεία και που μπορεί να είναι και ακόμα πιο επώδυνο.

Θα μιλήσουμε για τις light περιπτώσεις φυσικά του ηλιακού εγκαύματος και θα σας δώσω κάποια tips, σε περίπτωση ερυθρότητας για να απαλύνετε το δέρμα σας που έχει καεί από τον ήλιο.

#Βγείτε από τον ήλιο:

Μόλις παρατηρήσετε ηλιακό έγκαυμα, μετακινηθείτε σε σκιερό μέρος ή πηγαίνετε σε εσωτερικό χώρο για να αποτρέψετε περαιτέρω ζημιά στο δέρμα σας.

#Δροσερές κομπρέσες:

Εφαρμόστε δροσερές κομπρέσες στην πληγείσα περιοχή για να μειώσετε τη φλεγμονή και να απαλύνετε την επιδερμίδα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαρό, υγρό πανί, να κάνετε ένα δροσερό μπάνιο ή ντους.

#Ενυδάτωση από μέσα προς τα έξω:

Πίνετε άφθονο νερό για να αναπληρώσετε τα υγρά που χάνονται λόγω της έκθεσης στον ήλιο.

#Αλόη βέρα:

Απλώστε καθαρό τζελ aloe vera στο καμένο δέρμα σας.

Η αλόη βέρα έχει φυσικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της ερυθρότητας και του οιδήματος και στην προώθηση της επούλωσης.

#Ενυδάτωση:

Απλώστε μια απαλή ενυδατική κρέμα χωρίς άρωμα στο καμένο από τον ήλιο δέρμα σας για να το διατηρήσετε ενυδατωμένο και να αποτρέψετε το ξεφλούδισμα.

#Αποφύγετε τα στενά ρούχα:

Αποφύγετε να φοράτε στενά ρούχα ή οτιδήποτε μπορεί να τρίβεται στο δέρμα που έχει καεί από τον ήλιο, καθώς αυτό μπορεί να ερεθίσει ακόμα περισσότερο την περιοχή.

#Πάρτε μη συνταγογραφούμενα παυσίπονα:

Τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ) όπως η ιβουπροφαίνη ή η ασπιρίνη, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής που σχετίζονται με το ηλιακό έγκαυμα.

#Αποφύγετε την περαιτέρω έκθεση στον ήλιο:

Προστατέψτε το δέρμα σας που έχει καεί από τον ήλιο από περαιτέρω έκθεση στον ήλιο φορώντας φαρδιά, προστατευτικά ρούχα και ένα καπέλο με φαρδύ γείσο, εάν θέλετε να βγείτε έξω.

Εννοείται αποφύγετε την ηλιοθεραπεία!

#Μείνετε μακριά από ζεστά ντους ή μπάνια:

Το ζεστό νερό μπορεί να στεγνώσει περαιτέρω και να ερεθίσει το δέρμα που έχει καεί από τον ήλιο, γι’ αυτό προτιμήστε δροσερό ή χλιαρό νερό όταν κάνετε μπάνιο ή ντους.

#Ξεκούραση:

Δώστε στο σώμα σας την ανάπαυση που χρειάζεται για να επουλωθεί από τα ηλιακά εγκαύματα.

Αποφύγετε τις επίπονες δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν περαιτέρω ενόχληση ή ερεθισμό στο δέρμα σας.

Προσοχή! Εάν το ηλιακό έγκαυμα είναι σοβαρό ή συνοδεύεται από φουσκάλες, πυρετό ή έντονο πόνο, είναι σημαντικό να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια, καθώς μπορεί να χρειαστεί ιατρική θεραπεία.

Η πρόληψη είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τα ηλιακά εγκαύματα, γι’ αυτό θυμηθείτε να εφαρμόζετε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, να φοράτε προστατευτικά ρούχα και να αναζητάτε σκιά κατά τις ώρες αιχμής του ήλιου.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δείκτες στο αίμα μπορούν να αποκαλύψουν αν ένα άτομο έχει αυτοκτονικές τάσεις

xristiana

Κυριακίδου: Τέλος χρόνου για τα φυτοφάρμακα

xristiana

Από 15 Μαΐου Έως 2 Ιουνίου Οι Εγγραφές Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Του Δήμου Αγίου Δημητρίου

xristiana