ΚεντρικήΠεριβάλλον

Χαλασμένος δορυφόρος της NASA θα πέσει τα ξημερώματα της Τετάρτης ανεξέλεγκτα στη Γη

19/4/2023

Η NASA ανακοίνωσε ότι στις 4.30 τα ξημερώματα της Τετάρτης 20 Απριλίου ένας απενεργοποιημένος δορυφόρος της θα εισέλθει στη γήινη ατμόσφαιρα σε μια μη ελεγχόμενη πτώση. Πρόκειται για το δορυφόρο RHESSI που εκτοξεύτηκε το 2002 με αποστολή την παρατήρηση του Ήλιου και φαινομένων όπως οι ηλιακές εκλάμψεις.

Το 2018 η NASA έχασε την επαφή της με τον δορυφόρο και τερμάτισε την αποστολή.

Ο δορυφόρος που έχει μέγεθος παρόμοιο με αυτό ενός αυτόματου μηχανήματος πώλησης αναψυκτικών και τροφίμων θα πέσει στη Γη σε λίγες ώρες και οι ειδικοί λένε ότι το μεγαλύτερο μέρος του θα καταστραφεί από την τριβή με τη γήινη ατμόσφαιρα αλλά θεωρείται βέβαιο ότι κάποιο μέρος του θα επιβιώσει και θα πέσει στην επιφάνεια του πλανήτη.

Η NASA δεν έχει καταφέρει να προσδιορίσει τη περιοχή που θα πέσει ο δορυφόρος και άρα όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά με τους επιστήμονες της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας να αναφέρουν ότι υπάρχει μια στις 2,467 πιθανότητες ο δορυφόρος να πέσει πάνω σε κάποιο… ανθρώπινο κεφάλι.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την αντίστροφη μέτρηση της πτώσης και το σημείο που κάθε λεπτό που περνάει είναι πιθανό να πέσει.

Προφανώς όσο ο δορυφόρος πλησιάζει στην είσοδο του στη γήινη ατμόσφαιρα θα γίνει πιο εύκολη η χαρτογράφηση των περιοχών που βρίσκονται σε πιθανό κίνδυνο αλλά θα είναι πολύ αργά για να υπάρξει οποιαδήποτε προειδοποίηση των τοπικών κοινοτήτων αν πρόκειται για στεριά.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή βίντεο: https://www.youtube.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από αύριο

xristiana

Αλληλεγγύη Στους Ουκρανούς Πρόσφυγες Που Κατέφυγαν Στο Παλαιό Φάληρο Μέσα Από Τη Δίνη Του Πολέμου

xristiana

Μωβ μέδουσες στις ελληνικές παραλίες: Καλά τα νέα – Τι δείχνουν οι καταγραφές του τελευταίου 10ημέρου

xristiana