News ΑΜΕΑΚεντρική

«Το Παρεάκι»: Ένα φιλόξενο στέκι με σκοπό την ένταξη ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας

3/4/2023

Στον Αγ. Δημήτριο  ξεκίνησαν πρακτική άσκηση 15 εκπαιδευόμενοι του Κέντρου ειδικής εκπαίδευσης παιδιών & ενήλικων με αναπηρία (Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) «Ορίζοντες», στο πλαίσιο του Προγράμματος Προεπαγγελματικής Εκπαίδευσης με σκοπό την ένταξη ατόμων με Αναπηρία στην αγορά εργασίας.

Κύριος σκοπός του Συνεταιρισμού Ένταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες – Το Παρεάκι» αποτελεί η ανάπτυξη δράσεων και πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση της κοινωνικής οικονομίας και της τοπικής συλλογικότητας, προκειμένου να διευκολυνθεί η οργανική ένταξη ΑμεΑ στην αγορά εργασίας και την τοπική κοινωνία.

Το εγχείρημά αυτοσυστήνεται ως «All Day Cafe Bar» και ανοίγει καθημερινά τις πόρτες του από τις 7:00 το πρωί με καφέ, ροφήματα, σνακς, σάντουιτς και θα συνεχίζει με brunch και φαγητό.

Η Μαρία Ανδρούτσου, δήμαρχος του Αγίου Δημητρίου, μίλησε για το εγχείρημα αυτό στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι».

«Όλα ξεκίνησαν από μία ιδέα του προέδρου του κέντρου ειδικής εκπαίδευσης παιδιών & ενηλίκων με αναπηρία. Η ιδέα ήταν πέρα από την εκπαίδευση να μπούμε και στην επιχειρηματικότητα, ώστε να αντενεργήσουν αρχικά και κατόπιν να είναι ορατοί στην κοινωνία», είπε αρχικά η δήμαρχος.

Και πρόσθεσε σχετικά με τον χώρο: «Στον  χώρο αυτόν στην πλατεία Παναγούλη, πολύ κοντά στο σταθμό μετρό του Αγ. Δημητρίου, παραχωρήθηκε το αναψυκτήριο, το οποίο ανακαινίστηκε πλήρως».

Η κα. Ανδρούτσου μιλώντας στην κάμερα του «Χαμογέλα και πάλι» τόνισε ότι η γειτονιά έχει «αγκαλιάσει» αυτό το εγχείρημα και υπογράμμισε «θέλουμε να είναι ορατοί στην πόλη οι άνθρωποι με αναπηρία, ώστε να φύγει το στίγμα».

Σε ερώτηση πώς νιώθουν τα παιδιά όταν παράγουν έργο απάντησε χαρακτηριστικά η δήμαρχος «πετάνε από χαρά τα παιδιά».

Πηγή: https://agrinio24.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Πόνος στις ωοθήκες κατά την εγκυμοσύνη: Πιθανές αιτίες

xristiana

Νέα Ημερομηνία Της Φιλανθρωπικής Συναυλίας Του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

xristiana