ΚεντρικήΟμορφιά

Συμβουλές για να διαλέξεις το σωστό αντηλιακό

7/4/2023

Το αντηλιακό είναι ένα από τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος που πάντοτε πρέπει να έχεις στο νεσεσέρ σου. Όχι απλά να το έχεις όμως, αλλά να το εφαρμόζεις κιόλας καθημερινά, ώστε να δημιουργείς ένα πέπλο προστασίας από τις επικίνδυνες ακτίνες του ήλιου. Αυτή είναι μια συνήθεια την οποία οφείλεις να εντάξεις στην ρουτίνα σου και να την ακολουθείς όλο το χρόνο.

Πώς όμως θα μπορέσεις να διαλέξεις το σωστό αντηλιακό, εκείνο που θα σου δώσει τα μέγιστα αποτελέσματα; Σου δίνουμε πολύτιμες συμβουλές!

Τσέκαρε τον δείκτη SPF 

Βλέπεις αυτόν τον δείκτη επάνω στα προϊόντα αντηλιακής προστασίας αλλά πιθανότατα να μη γνωρίζεις τι ακριβώς είναι. Το SPF, δηλαδή το Sun Protection Factor, είναι ο παράγοντας προστασίας από τον ήλιο και τις ακτίνες UVB. Το SPF υποδεικνύει το χρονικό διάστημα που παραμένει κανείς προστατευμένος από τον ήλιο όταν εκτίθεται σε αυτόν. Οι περισσότεροι δερματολόγοι συστήνουν τη χρήση αντηλιακού με δείκτη SPF τουλάχιστον 30, μιας και αυτός μπλοκάρει περίπου το 97% των ακτινών UVB.

Βεβαιώσου επίσης ότι εφαρμόζεις καθημερινά αντηλιακό σε όλες τις περιοχές του σώματος σου που είναι εκτεθειμένες στον ήλιο, όπως τα χέρια και οι αγκώνες ή τα πόδια σου.

Βρες την ιδανική για σένα φόρμουλα

Στην αγορά θα βρεις αντηλιακά προϊόντα που έχουν διαφορετική φόρμουλα και από αυτό εξαρτάται και η αίσθηση που σου δίνουν κατά τη χρήση τους. Οι πιο συχνές φόρμουλες είναι οι παρακάτω:

  • Sprays

Είναι κατάλληλη για να εφαρμόσεις αντηλιακό σε δύσκολα σημεία του σώματος καθώς το spray φτάνει παντού.

  • Lotions

Πρόκειται για πολύ ενυδατική φόρμουλα που ταιριάζει σχεδόν σε κάθε τύπο δέρματος.

  • Sticks

Η πιο βολική επιλογή για ανθρώπους που βρίσκονται διαρκώς σε κίνηση. Μπορείς να το εφαρμόσεις ακόμα και πάνω από το μακιγιάζ και να το έχεις πάντοτε στην τσάντα αφού η συσκευασία του συγκεκριμένου αντηλιακού είναι συνήθως μικρή.

Πηγή: https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

10η εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνουν Χ.Α.Ν.Θ. και ΤΙΤΑΝ

xristiana

Μη αλκοολική λιπώδης νόσος ήπατος: Μια σύγχρονη επιδημία;

xristiana