ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς το άρωμα τριαντάφυλλο απέκτησε τη φήμη του αρώματος της «ηλικιωμένης κυρίας»;

24/4/2023

Το τριαντάφυλλο έχει συνδεθεί με την αγάπη, τον έρωτα και την ομορφιά από τις αρχαίες ελληνικές και ρωμαϊκές θεές μέχρι και σήμερα. Ο μύθος λέει ότι η Κλεοπάτρα χρησιμοποίησε ροδοπέταλα για να αποπλανήσει τον Μάρκο Αντώνιο, ενώ χρησιμοποιούσε τριαντάφυλλα και ροδόνερο στο μπάνιο της Αλλά για μερικούς, τα τριαντάφυλλα έχουν περισσότερο τη φήμη του αρώματος της «ηλικιωμένης κυρίας»! Πώς προέκυψε; Ας το αναλύσουμε και ας δούμε αν ανταποκρίνεται στις σημερινές τάσεις.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Η προτροπή «Σταμάτα και μύρισε τα τριαντάφυλλα», υπενθυμίζει στους ανθρώπους να επιβραδύνουν και να απολαύσουν την ομορφιά γύρω τους, καθώς πολλοί από εμάς θα συμφωνούσαν ότι το άρωμα των τριαντάφυλλων είναι υπέροχο και αξίζει να σταματήσεις, να το μυρίσεις και να το εκτιμήσεις.

Έτσι, η προτίμηση πολλών ανθρώπων για το άρωμα των τριαντάφυλλων είναι λογική. Το ροδόνερο και το ροδέλαιο, τα οποία χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια στην περιποίηση του δέρματος, στα καλλυντικά και στα αρώματα, παρασκευάζονται από την απόσταξη ροδοπέταλων.

Τα τριαντάφυλλα συχνά επιλέγονται με το χέρι νωρίς το πρωί για να χρησιμοποιηθούν στα αρώματα και μπορεί να χρειαστούν 60.000 τριαντάφυλλα για να παρασκευαστoύν μόνο 30 ml ροδέλαιο! Είναι πολλή δουλειά για να μεταφερθεί αυτό το υπέροχο άρωμα τριαντάφυλλου από τον κήπο στο μπουκάλι.

Είναι άρωμα για τις «γιαγιάδες» ή είναι κλασικό άρωμα; Είναι όλα υποκειμενικά

Τα αρώματα έχουν βαθιές συνδέσεις με τη μνήμη και μπορεί ένα άρωμα τριαντάφυλλου να πυροδοτεί αναμνήσεις της γιαγιάς σας ή άλλων μεγαλύτερων συγγενών.

Το άρωμα του τριαντάφυλλου θα μπορούσε να προέρχεται από διάφορες πηγές: σαπούνι, σκόνες ταλκ ή αρώματα. Ωστόσο, όταν μυρίζεις τριαντάφυλλο, σε κάνει να σκέφτεσαι κάτι από άλλη εποχή. Υπάρχει ακόμη και ένας όρος για αυτό – “άρωμα ηλικιωμένης κυρίας”.

Το άρωμα της ηλικιωμένης κυρίας, αν και στην πραγματικότητα δεν αφορά συγκεκριμένα τις μυρωδιές των τριαντάφυλλων, (αν και σίγουρα κλίνει προς την ηλικία), χρησιμοποιείται από ορισμένους για αρώματα που κυκλοφόρησαν μεταξύ της δεκαετίας του 1920 και του 1980, σύμφωνα με το Harper’s Bazaar.

Ένα από τα πιο γνωστά «αρώματα της ηλικιωμένης κυρίας» είναι το Chanel No 5, το οποίο κυκλοφόρησε το 1921. Κάθε μπουκάλι των 30 ml περιέχει 12 τριαντάφυλλα, όπως αναφέρει το The New Yorker.

Μαζί με τα λουλούδια του τριαντάφυλλου είναι οι πούδρες και τα σαπούνια και πιθανότατα το μυρίσατε πρώτα σε κάποιον που είναι μεγαλύτερος. Ένας άλλος πιθανός λόγος για τη σχέση της γιαγιάς με τα τριαντάφυλλα είναι ότι πολλά δημοφιλή αρώματα της δεκαετίας του 1980 περιείχαν δυνατά αρώματα λουλουδιών, πολλά από τα οποία περιλάμβαναν νότες τριαντάφυλλου.

Όμως, η ομορφιά βρίσκεται στο μάτι, ή μάλλον στη μύτη, του θεατή όταν πρόκειται για άρωμα. Έτσι, είτε είναι η πούδρα, η μυρωδιά του σαπουνιού ή η δύναμη ενός αρώματος που κάνει τα τριαντάφυλλα να φαίνονται καλύτερα για μια μεγαλύτερη γυναίκα, είναι πραγματικά όλα υποκειμενικά.

Σίγουρα υπάρχουν μοντέρνοι τρόποι να φορέσεις αρώματα τριαντάφυλλου

Θα πρέπει να αποφεύγετε τα αρώματα με άρωμα τριαντάφυλλου, ώστε οι άνθρωποι να μην σας θεωρούν μεγαλύτερες;

Ακριβώς επειδή ορισμένα αρώματα τριαντάφυλλου “ηλικιωμένης κυρίας” μπορούν να τείνουν προς την πιο πουδρέ εκδοχή, η έντονη λουλουδάτη πλευρά δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πιο μοντέρνα αρώματα τριαντάφυλλου.

Μην αφήσετε την αναφορά στα τριαντάφυλλα να σας αποθαρρύνει, ειδικά αν δοκιμάζετε ένα νέο άρωμα για πρώτη φορά. Διώξτε τις έμμονες ιδέες και θυμηθείτε ότι το 75% των γυναικείων αρωμάτων που διατίθενται στην αγορά περιέχουν τριαντάφυλλα. Ενώ τουλάχιστον το 10% των αρωμάτων που απευθύνονται σε άνδρες έχουν επίσης τριαντάφυλλα, επομένως θα ήταν δύσκολο να αποφύγετε τα τριαντάφυλλα εντελώς.

Αναζητήστε λοιπόν, μοντέρνα αρώματα με τριαντάφυλλο που έχουν ενδιαφέρουσες προσμίξεις με εσπεριδοειδή για πιο ανάλαφρη ή πιο γλυκιά δροσερή μυρωδιά ή πάλι πιο πικάντικα αρώματα που έχουν στη βάση τους νότες ξύλου ή μπαχαρικών.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ημερίδα Για Την «Ανάδοχη Πρώτη Αγκαλιά»

xristiana

Οι κίνδυνοι από τη χρήση προϊόντων αλόης

xristiana

Προσωπικός Βοηθός: Τελική Παράταση Έως 15 Ιουνίου Για Αιτήσεις

xristiana