ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς θα αποκτήσουμε μεταξένια επιδερμίδα, χωρίς μέικαπ!

10/4/2023

Η λεία, βελούδινη επιδερμίδα αποτελεί  διακαή πόθο για όλες μας! Ειδικά τώρα, που η απουσία μέικαπ είναι πιο hot από ποτέ, το θέμα γίνεται στόχος! Πώς θα το πετύχουμε; Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά, από ό,τι νομίζουμε… Αποκαλύπτονται σε τέσσερα βήματα και ένα μυστικό!  

Από την Άντζελα Μολφέτα

Οι εξωτερικοί  παράγοντες, όπως η χαμηλή υγρασία, ο κρύος καιρός αλλά και οι υψηλές θερμοκρασίες συμβάλουν στην ξηρότητα του δέρματος. Όλα αυτά, μαζί με την πάροδο του χρόνου επιβαρύνουν την υγιή όψη της επιδερμίδας μας. Ποια είναι τα απαραίτητα βήματα, για να αντιστρέψουμε τα φαινόμενα;

1ον. Επιλέγουμε μια ενυδατική κρέμα με εξειδικευμένα στοιχεία για εντατική υδάτωση που στοχεύει παράλληλα, στην ανάδειξη ενός ομοιόμορφου τόνου δέρματος, ώστε να μας εξασφαλίσει βελτιωμένη υφή.

2ον. Μία φορά την εβδομάδα, η απαλή απολέπιση της επιδερμίδας του προσώπου μας με ανάλαφρα συστατικά θα ξεμπλοκάρει τους πόρους και θα βοηθήσει το δέρμα να αναπνέει, ενώ τα δραστικά συστατικά των προϊόντων περιποίησης θα μπορούν να εισχωρήσουν σε βάθος.

3ον. Τα AHA (άλφα-υδροξυοξέα) είναι κύρια συστατικά σε διάφορες φόρμουλες περιποίησης και μπορούν να είναι πολύ πιο ήπια για το δέρμα μας, από τη χρήση ενός φυσικού scrub. Απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και τις δυσχρωμίες, εξομαλύνουν λεπτές γραμμές και ρυτίδες και προσδίδουν μια πιο όμορφη και λαμπερή όψη.

4ον. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, είτε έχουμε ξηρό δέρμα είτε λιπαρό και ευαίσθητο προκαλεί έξτρα ξηρότητα και περισσότερες κηλίδες ή εξανθήματα, στοιχεία που δυστυχώς, δημιουργούν και μια πιο τραχιά υφή.

Το μυστικό: Η μέθοδος του διπλού αντηλιακού!

Είναι γνωστό πως πρέπει να φοράμε πάντα αντηλιακό. Αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ρουτίνας ομορφιάς, ανεξάρτητα από τον τόνο του δέρματός μας ή τον καιρό, δηλαδή ακόμα και όταν βρέχει!

Το αντηλιακό μάς προστατεύει από τις ακτίνες UVA και UVB, υπεύθυνες για την πρόωρη γήρανση του δέρματος, την υπερμελάγχρωση ή ακόμη και τη χαλάρωση. Πέρα από την παρωχημένη όψη του «λευκού γύψου», τώρα έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε τη νέα γενιά αντηλιακών, έξυπνα.

Τα αντηλιακά, χημικά ή φυσικά, προσφέρουν εκτός από την προστασία ενάντια στις ακτίνες του ήλιου ενυδάτωση, ελαστικότητα και λεία υφή. Τα φυσικά αντηλιακά αντανακλούν τις ακτίνες του ήλιου, ενώ τα χημικά τις απορροφούν.

Το οξείδιο του ψευδαργύρου στα χημικά προσδίδει περισσότερη υδάτωση, ενώ τα φυσικά αφήνουν μια ανάλαφρη αίσθηση στο δέρμα. Το πώς το φοράμε θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά!

Αυτό που θα χρειαστούμε είναι δυο αντηλιακά! Το πρώτο, χωρίς χρώμα και με οξείδιο του ψευδαργύρου, απλώνεται σε όλο το πρόσωπο, στον λαιμό, στα αυτιά και στην πάνω πλευρά των χεριών μας.

Επιλέγοντας ένα δεύτερο, με χρώμα, θα λειτουργήσει ως ένα ελαφρύ μέικαπ προσφέροντας ένα ομοιόμορφο, λείο και μεταξένιο δέρμα, αλλά και τέλεια προστατευμένο!

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει ένα αντηλιακό για εμάς! Μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες ενός λιπαρού δέρματος, να μειώνει τα φαινόμενα ακμής, να φροντίζει μια ξηρή επιδερμίδα ή να εξισορροπεί μια μεικτή.

Όσο για τα αντηλιακά με χρώμα; Οι επιλεγμένες χρωστικές που περιέχουν, έχουν την ιδιότητα να αντανακλούν το φως, ενώ ανάλογα με τον τόνο του δέρματός μας μπορούμε να επιλέξουμε και την ιδανική απόχρωση. Το αποτέλεσμα θα είναι τέλειο, αφήνοντας μια ανεπαίσθητη λάμψη και το κυριότερο; Χωρίς ίχνος μακιγιάζ!

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

ΦΣΘ: 18η Εθελοντική Αιμοδοσία Του Συλλόγου

xristiana

6ο Σχολείο Υπέρτασης – Υπέρταση: Θεωρία και Κλινική Εφαρμογή

xristiana

Πρόσκληση εκδήλωσης «Άνοια & Οικογένεια – Πως συμπεριφερόμαστε στους ανθρώπους με Άνοια» (ΑΚΤΙΟΣ)

xristiana