ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς θ΄ αντιμετωπίσετε την λιπαρότητα των μαλλιών;

24/4/2023

Αντιμετωπίστε τώρα την λιπαρότητα των μαλλιών σας με 7 απλές κινήσεις.

Το τριχωτό της κεφαλής σας παράγει μία λιπαρή ουσία (φυσικό έλαιο) που ονομάζεται σμήγμα, το οποίο βοηθά τα μαλλιά σας να παραμένουν ενυδατωμένα και λαμπερά ενώ τα  προστατεύει από την ξηρότητα και το σπάσιμο. Ωστόσο, όταν το τριχωτό της κεφαλής σας παράγει πολύ σμήγμα, τα μαλλιά σας γίνονται λιπαρά. Δείτε πως μπορείτε να φροντίσετε τη λιπαρότητα μαλλιών

1. Λούζετε λιγότερο τα μαλλιά σας 

Κάθε φορά που πλένετε τα μαλλιά σας, το σαμπουάν αφαιρεί τα έλαια από το τριχωτό της κεφαλής, το οποίο στη συνέχεια παράγει περισσότερο σμήγμα, επειδή ξεπλένεται. Άρα, το να λούζετε τα μαλλιά σας πολύ συχνά, είναι ο λόγος που το σώμα σας παράγει περισσότερη ποσότητα ελαίων. 

Το καλύτερο είναι να λούζετε τα μαλλιά σας, 2-3 φορές την εβδομάδα. Αποφύγετε όμως να τρίβετε το κεφάλι με τα νύχια σας γιατί μπορεί να το ερεθίσετε και να το κάνετε να παράγει περισσότερα έλαια.

2. Χρησιμοποιείτε ένα ελαφρύ μαλακτικό 

Το ελαφρύ conditioner ενυδατώνει τα μαλλιά σας και αναπληρώσει τη χαμένη υγρασία στο τριχωτό της κεφαλής σας με αποτέλεσμα να μην υπερπαράγει έλαια. 

3. Επιλέγετε προσεκτικά τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών

Επιλέξτε τα κατάλληλα προϊόντα για τα λιπαρά μαλλιά σας, που εξισορροπούν το δέρμα στο κεφάλι σας και δεν περιέχουν χημικά συστατικά όπως σιλικόνη, ορυκτέλαια και πετρέλαιο. Τα συστατικά αυτά, κάνουν τα λεπτά μαλλιά σας να φαίνονται πιο λεία και λαμπερά, αλλά συσσωρεύονται γρήγορα και προσελκύουν σωματίδια, τα οποία κάνουν τα μαλλιά να φαίνονται ακόμα πιο λιπαρά. 

Το Botanic Therapy δημιούργησε τη πιο ισορροπημένη συνταγή για λιπαρά και κανονικά μαλλιά με αφυδατωμένες άκρες, το Magnetic Charcoal που συνδυάζει τις καθαριστικές ιδιότητες του Άνθρακα με τις ενυδατικές ιδιότητες του ελαίου μαύρου κύμινου. Τα νέα Botanic Therapy Magnetic Charcoal (σαμπουάν, μαλακτικό, κρέμα μαλλιών) της Garnier, καθαρίζουν εντατικά απομακρύνοντας το σμήγμα από το τριχωτό, ενώ κλειδώνουν την υγρασία στα μήκη και τις άκρες για 72 ώρες! 

4. Ξεβγάζετε καλά 

Ξεβγάζετε πολύ καλά τα μαλλιά σας ώστε να μην μένει καθόλου προϊόν πάνω στο τριχωτό. Ότι μένει, συσσωρεύεται και κάνει τα μαλλιά να φαίνονται πιο βαριά και λιπαρά κάθε μέρα που περνάει.

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αραιωμένο μηλόξυδο που απομακρύνει τη συσσώρευση των προϊόντων περιποίησης, εξισορροπεί το pH του τριχωτού της κεφαλής και μειώνει το φριζάρισμα μαλλιών.

5. Αποφύγετε τη ζέστη και τη θερμότητα

Η ζέστη μπορεί να είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα για τα λιπαρά μαλλιά γιατί προκαλεί ιδρώτα και αυτό κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται πιο βρώμικα. Επίσης, η χρήση θερμότητας από τα εργαλεία styling, ισοπεδώνει τις ίνες των μαλλιών κάνοντας το σμήγμα πιο εμφανές. Να λούζεστε αμέσως όταν ιδρώνετε και ν’ αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώνουν φυσικά.

6. Αποφύγετε ν’ αγγίζετε τα μαλλιά σας

Χρησιμοποιείτε τα χέρια σας για πολλές εργασίες και συνήθως είναι βρώμικα και ιδρωμένα. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε, είναι να μεταφέρετε τη βρωμιά και τον ιδρώτα στα καθαρά και υγιή μαλλιά σας.

7. Να είστε ευγενείς με τα μαλλιά σας

Εάν βουρτσίζετε νευρικά ή ξύνετε το κεφάλι σας θα προκαλέσετε ερεθισμό του τριχωτού της κεφαλής σας. Ο ερεθισμός αυτός μπορεί να το διεγείρει και να κάνει τους αδένες σας να παράγουν ακόμη περισσότερα έλαια αυξάνοντας τη λιπαρότητα των μαλλιών σας.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Τριήμερη γιορτή χαράς και παιχνιδιού για όλα τα παιδιά

xristiana

Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Κυκλάδων: Έναρξη χορήγησης καρτών μετακίνησης ΑμεΑ

xristiana

Νύχια με καρδούλες – Η νέα τάση στο μανικιούρ

xristiana