ΚεντρικήΚοινωνικά

Ποδηλατοπορεία για τη γενοκτονία των Αρμενίων

15/4/2023

Φέτος συμπληρώνονται 108 χρόνια από την αποφράδα χρονολογία 1915 που συντελέστηκε η γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους, κατά την οποία 1.500.000 αθώες ψυχές εξολοθρεύτηκαν διότι έκαναν το λάθος να γεννηθούν Αρμένιοι! Το ίδιο λάθος έκαναν και οι αδελφοί μας Έλληνες του Πόντου που μετά από λίγα χρόνια χάσαμε 500.000 εξίσου αθώες ψυχές, από τους ίδιους σφαγείς.

Στο πλαίσιo αυτού του γεγονότος, η Ένωση Αρμενίων Αθλητών Θεσσαλονίκης (Ε.Α.Α.Θ.), αποφάσισε να διοργανώσει ποδηλατοπορεία, με ελεύθερη συμμετοχή, και με σύνθημα : «Κάθε πεταλιά, φόρος τιμής». Η Ένωση Αρμενίων Αθλητών, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για όποιον θέλει να συμμετάσχει. Όπως χαρακτηριστικά γράφουν:

Η ποδηλατοπορεία, τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, και έχει προγραμματισθεί να διεξαχθεί το Σάββατο 22 Απριλίου 2023, με ώρα εκκίνησης την 17:00 μ.μ. με σημείο αφετηρίας την Αρμένικη Εκκλησία της πόλης μας (Διαλέτη και Τσιμισκή) με διαδρομή των οδών Τσιμισκή – Πολυτεχνείου- Σαλαμίνος – Λεωφ. Νίκης – N. Γερμανού- πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. και με τερματισμό στο σημείο εκκίνησης.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ηλεκτρονικά (για όσους δεν διαθέτουν ποδήλατο) μόνο στο email: info@bikeitrentals.com (με έκπτωση 30% στον τιμοκατάλογο: με επισήμανση για την αρμένικη ποδηλατοπορεία).

Πηγή: https://cityportal.gr

Related posts

Δήμος Ληξουρίου: 8o FORUM με θέμα «Σακχαρώδης Διαβήτης: Η Μεταβολική Πανδημία του 21ου Αιώνα»

xristiana

Αίθριος καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας

xristiana

Ελον Μασκ και Μπιλ Γκέιτς φτιάχνουν «ρουφήχτρα» διοξειδίου του άνθρακα

xristiana