ΚεντρικήΜαγειρική

Πεντανόστιμο κατσίκι αυγολέμονο

18/4/2023

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κατσικάκι

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 κιλό αμύγδαλα ολόκληρα

1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

2 λεμόνια (χυμό)

2 αυγά

Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια πλατιά κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το οποίο προηγουμένως έχουμε ψιλοκόψει, για περίπου 2-3 λεπτά.

Ρίχνουμε το κρέας κομμένο σε μέτρια κομμάτια, το αλατοπιπερώνουμε και το ροδίζουμε ελαφρά, γυρίζοντας το συχνά έτσι ώστε να μην καεί.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε για 40 περίπου λεπτά στους 180C.

Όταν κοντεύει το κρέας να ετοιμαστεί, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και αφήνουμε να βράσει για άλλα 20-25 λεπτά ακόμα.

Παράλληλα, ενώ βράζει το κρέας, χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το σύρμα και προσθέτουμε λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού και το ζωμό από το κρέας που βράζει, ανακατεύοντας πολύ γρήγορα για να μη βράσει το αυγό από το ζεστό ζωμό.

Ρίχνουμε το αυγολέμονο σιγά-σιγά στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνέχεια.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Related posts

«Σπιτάκια από Μαρτάκια»: Φιλοζωική δράση για την αγορά σπιτιών για τα γατάκια

xristiana

Μια συναυλία για καλό σκοπό από το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης

xristiana

Οι επιπτώσεις του καφέ στον ύπνο

xristiana