ΚεντρικήΟμορφιά

Πέντε συμβουλές ομορφιάς για τους έγχρωμους φακούς επαφής

1/4/2023

Οι έγχρωμοι φακοί επαφής είναι ένας διασκεδαστικός και εύκολος τρόπος για να αλλάξετε την εμφάνισή σας. Είναι γνωστό, πως πολλοί τους χρησιμοποιούν, χωρίς να τους χρειάζονται οφθαλμολογικά αλλά μόνο και μόνο για να αλλάξουν το χρώμα των ματιών τους.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι εξακολουθούν να είναι ιατρικά μέσα που απαιτούν την κατάλληλη φροντίδα και προσοχή. Ακολουθούν πέντε συμβουλές που πρέπει να γνωρίζετε για τις έγχρωμους φακούς επαφής.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Αναζητήστε έγχρωμους φακούς επαφής με ιατρική συνταγή

Είναι σημαντικό να λάβετε συνταγή από οφθαλμίατρο πριν αγοράσετε και χρησιμοποιήσετε έγχρωμους φακούς επαφής. Ακόμα κι αν δεν χρειάζεστε διορθωτικούς φακούς, ένας οφθαλμίατρος μπορεί να καθορίσει εάν είναι καλή ιδέα για χρησιμοποιήστε φακούς επαφής και να ελέγξει για τυχόν υποκείμενες οφθαλμικές παθήσεις ή κινδύνους.

Ο οφθαλμίατρος θα μετρήσει επίσης το μέγεθος και το σχήμα των ματιών σας για να καθορίσει τη σωστή εφαρμογή των φακών σας. Ο οφθαλμίατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε τον κατάλληλο τύπο φακών για τα μάτια σας και να σας συμβουλεύσει για το πώς να τους φροντίζετε σωστά.

Επιλέξτε τη σωστή απόχρωση

Σκεφτείτε τον τόνο του δέρματός σας, το χρώμα των μαλλιών και το χρώμα των ματιών σας για να επιλέξετε μια απόχρωση που θα συμπληρώνει τα φυσικά σας χαρακτηριστικά.

Εάν έχετε ζεστούς τόνους δέρματος, επιλέξτε πιο ζεστές αποχρώσεις, όπως μελί ή φουντουκί, πράσινο. Αποφύγετε τα δροσερά χρώματα, όπως το μπλε ή το γκρι, καθώς τείνουν να φαίνονται “ξένα” στους πιο σκουρόχρωμους ανθρώπους. Αν έχετε ψυχρούς τόνους δέρματος, επιλέξτε πιο ψυχρές αποχρώσεις όπως γκρι ή μπλε.

Οι ενισχυμένες απλές αποχρώσεις τονίζουν το φυσικό χρώμα των ματιών σας. Οι έγχρωμοι φακοί επαφής αυτού του είδους είναι συνήθως καλύτεροι για τα άτομα που έχουν ανοιχτόχρωμα μάτια και θέλουν να κάνουν το χρώμα των ματιών τους πιο ζωηρό.

Συμβουλή: Διατηρήστε το μακιγιάζ σας φυσικό, αποφύγετε το βαρύ μακιγιάζ των ματιών και επιλέξτε κατάλληλα προϊόντα για να μην προκαλέσουν ερεθισμό. Ένα απλό, φυσικό μακιγιάζ θα τονίσει το νέο σας χρώμα ματιών χωρίς υπερβολές.

Μην θυσιάσετε την υγεία… για τη μόδα

Ενώ οι έγχρωμοι φακοί επαφής μπορεί να είναι ένα διασκεδαστικό και κομψό αξεσουάρ, είναι σημαντικό να μην θυσιάσετε την άνεση για τη μόδα. Εάν οι φακοί σας είναι άβολοι ή προκαλούν ερεθισμό, αφαιρέστε τους αμέσως και επικοινωνήστε με τον οφθαλμίατρό σας.

Γι’ αυτό οι μαλακοί φακοί επαφής με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό θα εξασφαλίσουν μέγιστη προστασία και άνεση, ώστε να τους φοράτε χωρίς άγχος!

Η τήρηση των οδηγιών φροντίδας που παρέχονται από τον οφθαλμίατρό σας και τον κατασκευαστή είναι ζωτικής σημασίας όταν χρησιμοποιείτε έγχρωμους φακούς επαφής.

Αυτές οι οδηγίες περιλαμβάνουν το πλύσιμο των χεριών σας πριν από το χειρισμό των φακών σας, τη χρήση των συνιστώμενων διαλυμάτων καθαρισμού και απολύμανσης και την χρονική στιγμή αντικατάστασής τους.

Τα βασικά σημεία είναι ότι πρέπει να πλένετε τα χέρια σας πριν αγγίξετε τους φακούς, χρησιμοποιώντας ένα διάλυμα πολλαπλών χρήσεων για να τους καθαρίσετε και να τους απολυμάνετε και να τουςς αντικαθιστάτε κάθε δύο εβδομάδες.

Δώστε προσοχή στην επιλογή: Η αξιοπιστία της μάρκας είναι σημαντική

Επιπλέον, είναι σημαντικό να επιλέξετε μια αξιόπιστη μάρκα έγχρωμων επαφών που είναι εγκεκριμένη και πωλείται από εξουσιοδοτημένο επαγγελματία οφθαλμικής φροντίδας.

Οι φτηνές επιλογές μπορεί να είναι επικίνδυνες και να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη στα μάτια. Είναι απαραίτητο να ερευνήσετε τη μάρκα και να διασφαλίσετε ότι είναι εγκεκριμένη.

Να είστε προσεκτικοί με τις επωνυμίες που προσφέρουν φακούς επαφής σε σημαντικά χαμηλότερη τιμή από άλλες μάρκες ή με αυτές που δεν έχουν στοιχεία επικοινωνίας στον ιστότοπό τους.

Αποφύγετε να κοιμάστε με τους φακούς

Ο ύπνος με τους φακούς επαφής μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μολύνσεων των ματιών και άλλων επιπλοκών. Πάντα να τους αφαιρείτε πριν τον ύπνο και να ακολουθείτε το συνιστώμενο πρόγραμμα που παρέχεται από τον οφθαλμίατρό σας. Ο ύπνος με τους φακούς σας μπορεί να προκαλέσει δυσφορία και ξηρότητα και να αυξήσει τον κίνδυνο μολύνσεων των ματιών σας.

Συμπερασματικά λόγια για τους έγχρωμους φακούς επαφής

  • Είναι απαραίτητο να θυμάστε μερικές συμβουλές ομορφιάς για να διασφαλίσετε ότι οι φακοί σας φαίνονται φυσικοί και συμπληρώνουν τα χαρακτηριστικά σας. Δεν θέλετε να μοιάζετε… εξωγήινοι ή τρομακτικοί!
  • Όταν επιλέγετε έγχρωμους φακούς επαφής, λάβετε υπόψη τον τόνο του δέρματος, το χρώμα των μαλλιών και το χρώμα των ματιών σας για να επιλέξετε μια απόχρωση που θα ενισχύσει τη φυσική ομορφιά σας.
  • Ακολουθείτε πάντα τις κατάλληλες πρακτικές υγιεινής και συμβουλευτείτε τον οφθαλμίατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τον σωστό τύπο φακών για τα μάτια σας.
  • Τέλος, θυμηθείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικές εμφανίσεις μακιγιάζ για να συμπληρώσετε το νέο σας χρώμα ματιών και να ολοκληρώσετε την εκπληκτική σας εμφάνιση.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Μαλλιά: Πώς θα τα προστατεύσουμε από τον ήλιο;

xristiana

Έφη Γκουλή: Η παραολυμπιονίκης που ρίχνει γροθιά στις διακρίσεις με το… ένα της χέρι!

xristiana

Greece Race For The Cure® 2022: Οι Εγγραφές Άνοιξαν

xristiana