ΚεντρικήΠεριβάλλον

Καιρός: Συννεφιά και τοπικές βροχές – Έως τους 23 βαθμούς η θερμοκρασία

23/4/2023

Γενικά αίθριο καιρό, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στην ανατολική χώρα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και καταιγιδες τις πρωινές ώρες κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και από το μεσημέρι σε Μακεδονία και Θράκη, με βαθμιαία βελτίωση.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ και τοπικα στο Αιγαίο μέχρι και 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 20 βαθμούς στα νησιά και στα ηπειρωτικά τους 23 βαθμούς.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες εως τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Ο καιρός θα βελτιωθεί το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά μέχρι 5 μποφορ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές ώρες πιθανά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Βελτιώση του καιρού αναμένεται το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

“Γλυκές μέρες” από τον ΣΥ.Φ.ΑΜΕΑ

xristiana

Η βροχή που φέρνει στον Κρόνο πάνω από 1.000 τόνους διαμάντια ετησίως

xristiana

Τα οφέλη της αργινίνης στον οργανισμό & οι τροφές που την περιέχουν

xristiana