ΚεντρικήΚοινωνικά

Κάνε τη startup σου δυνατή επιχείρηση!

23/4/2023

Μέσα σε 10 χρόνια το egg φιλοξένησε 1100 νέους επιχειρηματίες που υλοποίησαν τα επιχειρηματικά σχέδιά τους. Θέλεις κι εσύ να επιταχύνεις την ανάπτυξη της επιχείρησής σου;  Είναι το egg για σένα;
Ναι, αρκεί να έχεις μια έξυπνη επιχειρηματική ιδέα και να θέλεις πολύ να την υλοποιήσεις με τη startup σου.
Μέσα σε 12 μήνες στο egg – enter•grow•go αποκτάς όλα όσα χρειάζεται μία δυνατή startup.
Εκπαιδεύεσαι, εξελίσσεις το business plan σου, δικτυώνεσαι για να βρεις στρατηγικούς συνεργάτες, και χρηματοδότηση με σκοπό να χτίσεις μια βιώσιμη επιχείρηση.

Το πρόγραμμα με τον τίτλο «egg – enter•grow•go» διοργανώνεται από την Eurobank και τη μονάδα Corallia. Το Πρόγραμμα egg αποτελεί μια πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που στοχεύει στη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικής δραστηριότητας και στην ενίσχυση της προοπτικής βιώσιμης απασχόλησης του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας. Αποτελεί σήμερα το πλέον αναγνωρισμένο και ολοκληρωμένο πλαίσιο στήριξης στην Ελλάδα των νέων επιχειρηματικών προσπαθειών στα πιο καθοριστικά βήματα ανάπτυξής τους προς την επιχειρηματική καταξίωση και επιτυχία.

Ειδικότερα, το egg Start-Up αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο επιχειρηματικής εκκίνησης, επώασης και συνεργασίας, παρέχοντας για ένα (1) έτος, όσο και η συνολική διάρκεια της φάσης grow, μια σειρά από υποστηρικτικές δράσεις και εργαλεία που θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν και επιταχύνουν τη μετατροπή του επιχειρηματικού τους σχεδίου, μιας αρχικής ιδέας ή ενός πρωτόλειου πρωτοτύπου, προς ένα ολοκληρωμένο και επιχειρηματικά αξιοποιήσιμο προϊόν ή υπηρεσία. Απευθύνεται πρωτίστως σε δυναμικούς ανθρώπους που θέλουν να επιχειρήσουν, καθώς και σε startups, που έχουν μια πρωτότυπη ιδέα που ενδεχομένως καλύπτει μια ανάγκη ή αξιοποιεί μια ευκαιρία μιας ικανοποιητικού μεγέθους αγοράς και διαθέτουν τον ζήλο να μετατρέψουν την επιχειρηματική τους «ιδέα» σε «πράξη».

Επιλέξιμοι τομείς/κλάδοι δραστηριότητας

Στο πλαίσιο της παρούσας προκήρυξης δεν υφίσταται περιορισμός ως προς τους τομείς/κλάδους δραστηριότητας, εφόσον το υποβαλλόμενο επιχειρηματικό σχέδιο πληροί τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά επιχειρηματικής καινοτομίας, αριστείας και βιωσιμότητας στο πλαίσιο των τάσεων της ελληνικής, αλλά και της διεθνούς αγοράς.

Ενθαρρύνονται ιδιαίτερα επιχειρηματικά σχέδια τα οποία αξιοποιούν πολυετή ερευνητική δραστηριότητα ή κάνουν ευρεία χρήση καινοτομιών σε τομείς όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη – Μεγάλα Δεδομένα, Κυβερνοασφάλεια, Τουριστικές Τεχνολογίες και Σύγχρονες Υπηρεσίες, Fintech, Ρομποτική, Εικονική/Επαυξημένη Πραγματικότητα, Βιομηχανία 4.0, Βιοτεχνολογία, Ιατρικές Τεχνολογίες και Μέθοδοι, Αγροτική Τεχνολογία, Περιβαλλοντικές Τεχνολογίες, Ενέργεια, Εκπαίδευση – Σύγχρονες Μέθοδοι και Εργαλεία, μεγάλες κοινωνικές προκλήσεις (ανεργία, περίθαλψη, γήρανση, διατροφή, εκπομπές CO2, αντιμετώπιση επιπτώσεων επιδημιών κ.λπ.). Ενθαρρύνονται, επίσης, ιδιαίτερα επιχειρηματικά σχέδια που υιοθετούν πρακτικές ESG (Environmental, Social and Governance), καθώς και επιχειρηματικά σχέδια από σχήματα που ενδυναμώνουν έμπρακτα τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Υποβολή υποψηφιότητας

Οι Επιχειρηματικές Ομάδες οφείλουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά, στον διαδικτυακό τόπο του Προγράμματος (www.theegg.gr), το αργότερο μέχρι τις 2 Μαΐου 2023 και ώρα Ελλάδος 5:00 μ.μ., την υποψηφιότητά τους.

Περισσότερες πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες, νέα και ανακοινώσεις, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως ανατρέξουν στον διαδικτυακό τόπο του Προγράμματος www.theegg.gr.

Δείτε, επίσης, εδώ την αναλυτική προκήρυξη.

Πηγή: https://www.eduguide.gr

Related posts

Παρανυχίδες: Πως θα απαλλαγείς από αυτές για να έχεις υγιή και ενυδατωμένα άκρα!

xristiana

ΡΑΑΕΥ: Ποιοι όμιλοι «παίζουν» στην αποθήκευση ενέργειας τον Δεκέμβριο

xristiana

ΕΣΑμεΑ: Αύξηση της διαχρονικής φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού

xristiana