News ΑΜΕΑΚεντρική

Θεσσαλονίκη: Περισσότεροι από 120 αθλητές και αθλήτριες στην 1η ημερίδα στίβου ΑμεΑ “ΕΛΠΙΔΑ 2023”

20/4/2023

Ο Αθλητικός Σύλλογος ΑμεΑ “ΕΛΠΙΔΑ” Θεσσαλονίκης διοργανώνει το Σάββατο 22 Απριλίου και ώρες 09.30 -14.00 στο Καυτανζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης την 1η Ημερίδα Στίβου ΑμεΑ “ΕΛΠΙΔΑ 2023”, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ. Οι αγώνες διοργανώνονται με τη στήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας. Θα συμμετέχουν περισσότεροι από 120 αθλητές και αθλήτριες, μεγάλα αστέρια του Παραολυμπιακού Αθλητισμού, από όλη την Ελλάδα, που θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για την επίτευξη των αγωνιστικών ορίων για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2023 και τους Παραολυμπιακούς αγώνες του 2024.

Λίγα λόγια για την Ελπίδα Θεσσαλονίκης

Ο Αθλητικός Σύλλογος Ανθρώπων με Αναπηρία (ΑμεΑ) ‘’ΕΛΠΙΔΑ’’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ιδρύθηκε το 2006, είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, αναγνωρισμένος από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και αποτελεί μέλος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία (ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ).

Ο ΑΣ ΑμεΑ ΕΛΠΙΔΑ, είναι ο 1ος Πανελληνιονίκης σε σύνολο μεταλλίων για 15 συνεχόμενα έτη στο Πρωτάθλημα Στίβου (2007 – 2022). Ο σύλλογος μας, έχει πετύχει 73 διεθνείς διακρίσεις σε Πανευρωπαϊκούς, Παγκόσμιους και Παραολυμπιακούς αγώνες περισσότερες από κάθε άλλο σύλλογο στην Ελλάδα.

Ο σκοπός του συλλόγου είναι να παρέχει στα άτομα με αναπηρίες, προγράμματα άθλησης αρχαρίων και προχωρημένων, για τη βελτίωσης της σωματικής και ψυχικής τους υγείας. Επιπλέον, στόχοι είναι η συμμετοχή σε αγώνες, η εμπέδωση των όρων του “ευ αγωνίζεσθαι”, η προώθηση της Παραολυμπιακής ιδέας και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα αναπηρίας.

Πηγή: http://www.thestival.gr

Πηγή φωτογραφιών: http://www.thestival.gr

Related posts

Τσουγκρίζουμε κόκκινα αυγά, την Κυριακή του Θωμά!

xristiana

Καιρός: Με ηλιοφάνεια ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου

xristiana

Πώς να μιμηθείτε τη φυσικά ηλιοκαμένη όψη μόνο με ένα ρουζ

xristiana