ΚεντρικήΜαγειρική

Η τελειότερη σοκολατόπιτα

5/4/2023

Υλικά Συνταγής

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 6-7 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ⅔ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για τη νηστίσιμη επικάλυψη

  • 1 φλιτζάνι κουβερτούρα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντυερ, τη σόδα και το αλάτι.
  • Σε άλλο μπολ αναμειγνύετε το ελαιόλαδο, το νερό, το ξίδι και τη βανίλια.
  • Προσθέτετε τα υγρά υλικά στο μπολ με το μείγμα αλευριού-ζάχαρης και χτυπάτε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
  • Αδειάζετε το μείγμα σε στρογγυλή ή παραλληλόγραμμη φόρμα αλειμμένη με ελαιόλαδο και αλευρωμένη. Ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180°C φούρνο για 35′-40′. Αφήνετε την πίτα να κρυώσει.
  • Λιώνετε τη σοκολάτα ανακατεμένη με το ελαιόλαδο σε μπεν μαρί ή τη βάζετε για 20” στο φούρνο μικροκυμάτων. Περιχύνετε τη σοκολατόπιτα με τη ρευστή κουβερτούρα αφού κρυώσει κάπως.

Πηγή: https://www.icookgreek.com

Related posts

Αμειβόμενες θέσεις πρακτικής άσκησης στον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ)

xristiana

Μικρές αλήθειες για το απόλυτο φρούτο του καλοκαιριού

xristiana

Συνέδριο Για Την Ποιότητα Ζωής Των Ατόμων Με Νοητική Αναπηρία Και Αυτισμό

xristiana