ΚεντρικήΚοινωνικά

Δήμος Αν. Σάμου: Επιστημονική Ημερίδα Ενημέρωσης Για Την Παιδική Κακοποίηση

26/4/2023

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με θέμα «Παιδική Κακοποίηση: Ενημερώνομαι – Προστατεύω – Αντιμετωπίζω» την Τετάρτη 26 Απριλίου και ώρα 17.30, στην Αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες από το Μητέρα, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το CSI Institute, ενάντια σε κάθε μορφής κακοποίησης, ευελπιστούμε να αναδείξουμε τους τρόπους ανίχνευσης, πρόληψης και διαχείρισης του φαινομένου της παιδικής κακοποίησης και να δώσουμε το μήνυμα της κοινωνικής και επαγγελματικής ευαισθητοποίησης για την καταπολέμησή του.

Η αναγνώριση, η γνωστοποίηση και η διαχείριση του προβλήματος είναι σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ, τόσο λόγω της αύξησης των περιστατικών παραμέλησης ή κακοποίησης, όσο και των σοβαρών συνεπειών στη ζωή ενός παιδιού.

Ένας από τους άξονες που θα αναλυθεί είναι και η αυξανόμενη έκταση που έχει λάβει ο διαδικτυακός εκφοβισμός, κίνδυνος που ελλοχεύει ακόμα και στο ίδιο το περιβάλλον του σπιτιού μας με δεδομένη την ευρύτερη χρήση της τεχνολογίας.

Πηγή: https://www.otavoice.gr

Related posts

Τι να «κόψουμε» τον Ιανουάριο για το καλό της υγείας μας

xristiana

Αλτσχάιμερ: Οι επιστήμονες λένε πως βρέθηκε νέο πειραματικό φάρμακο που επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου

xristiana

Το ζουμερό φρούτο που θωρακίζει την άμυνα και προφυλάσσει από το κρυολόγημα

xristiana