ΚεντρικήΜαγειρική

Αλμυρή βάφλα με αυγό και μπέικον

17/4/2023

Υλικά

  • 4 φέτες μπέικον
  • 4 αυγά
  • 4 κατεψυγμένες βάφλες ολικής άλεσης
  • 2 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 4 κ. σ. τριμμένο τυρί τσένταρ
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση
  • Μαϊντανό (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Απλώστε λίγο ελαιόλαδο και ψήστε το μπέικον για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει καλά. Αφαιρέστε και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2
Επικαλύψτε το ίδιο τηγάνι με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και μαγειρέψτε τα αυγά (2 τη φορά) μέχρι να σταθεροποιηθεί το ασπράδι, αλλά να είναι ακόμα ρευστοί οι κρόκοι.

Βήμα 3
Εντωμεταξύ, φρυγανίστε τις βάφλες. Τοποθετήστε σε κάθε ψημένη βάφλα μια φέτα μπέικον, λίγο σιρόπι σφενδάμου, λίγο τσένταρ και τα ζεστά τηγανητά αυγά.

Βήμα 4
Αλατοπιπερώστε και πασπαλίστε με μαϊντανό (αν χρησιμοποιήσετε).

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Επιστήμονες προειδοποιούν: «Προετοιμαστείτε για γιγάντιες εκρήξεις ηφαιστείων μέσα στα επόμενα 100 χρόνια»

xristiana

Λακωνία: Έκδοση Νέων Δελτίων Μετακίνησης Ατόμων Με Αναπηρία – Προθεσμίες

xristiana