ΚεντρικήΟμορφιά

Άγρια, ατίθασα, ξηρά μαλλιά; Ακολουθήστε 12 απλά βήματα για την απόλυτη υφή!

21/4/2023

Ανεξάρτητα από τον τύπο των μαλλιών μας, εάν έχουμε λεπτή ή χοντρή τρίχα, λεία ή τραχιά, το θέμα της ενυδάτωσης μάς απασχολεί σε κάθε περίπτωση. Είναι αλήθεια πως τα ξηρά μαλλιά μπορεί να δημιουργήσουν και άλλα προβλήματα, όπως σπάσιμο, ψαλίδα, τριχόπτωση και ξεθώριασμα του χρώματός τους.

Πώς συμβαίνει αυτό και πώς το αντιμετωπίζουμε; Από τα υπέροχα φυσικά έλαια μέχρι τα μυστικά του λουσίματος, όλα τα μυστικά είναι εδώ!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Η ενυδάτωση των μαλλιών μας αποτελεί ένα από τα πιο βασικά σημεία για να αποκτήσουμε και να διατηρήσουμε την υγεία στο τριχωτό της κεφαλής. Το φριζάρισμα, χαρακτηριστικό όταν η θερμοκρασία πέφτει και η ξηρότητα που εξουθενώνει την τρίχα όλους τους μήνες του χρόνου δημιουργούν το πιο άγριο αποτέλεσμα κάνοντας τα μαλλιά μας ατίθασα και θαμπά.

Δεν ξεχνάμε πως όσο πιο ενυδατωμένα είναι τα μαλλιά μας, τόσο πιο υγιή θα είναι!

Η ενυδάτωση των μαλλιών μας μπορεί να ξεκινά εκ των έσω, αλλά θα πρέπει να τρέφονται και εξωτερικά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα φυσικά έλαια δεν εκρήγνυνται στο τριχωτό της κεφαλής. Άλλες φορές, η δομή της τρίχας είναι τέτοια που η υγρασία εξατμίζεται εύκολα.

Ο φλοιός είναι το εξωτερικό στρώμα που χαρίζει στα μαλλιά μας την υφή, τις μπούκλες, την ελαστικότητα και το σχήμα τους. Εάν λοιπόν, δεν ενισχύσουμε αυτό το εξωτερικό στρώμα, τότε η υγρασία μπορεί να διαφύγει, αποκαλύπτοντας όλα τα δυσάρεστα επακόλουθα.

Διατηρώντας την απαραίτητη ενυδάτωση θα εξασφαλίσουμε δράση κατά της τριχόπτωσης, απίστευτη λάμψη και πάνω από όλα, πυκνά, δυνατά και υγιή μαλλιά!

Συστατικά και προτάσεις…

Τι πρέπει να προσέξουμε και πώς θα φροντίσουμε τα μαλλιά μας; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

1. Τα σωστά προϊόντα

Επιλέγουμε προϊόντα που προσφέρουν και αυξάνουν την ενυδάτωση των μαλλιών μας. Τα έλαια αβοκάντο, καρύδας, ελιάς και αμυγδάλου είναι ιδανικά. Η αλόη βέρα, το βούτυρο καριτέ και η γλυκερίνη βοηθούν εξίσου στην ενυδάτωση των μαλλιών μας. Επιλέγοντας και το μαλακτικό προϊόν να περιέχει κάποια από αυτά τα συστατικά, θα «κλειδώσουμε» την απαραίτητη υγρασία στα μαλλιά μας!

2. Ενυδατικό σαμπουάν

Ένα ενυδατικό σαμπουάν θα καθαρίσει τα μαλλιά μας χωρίς να αφαιρέσει τα φυσικά τους έλαια. Εφαρμόζοντας στη συνέχεια, το κατάλληλο κοντίσιονερ και τέλος, τον ενυδατικό ορό θα έχουμε κάνει το καλύτερο, πραγματικά!

3. Έλαιο Argan

Τα έλαια περιέχουν συστατικά που βοηθούν στην απορρόφηση των συστατικών για την ενυδάτωση και τη θρέψη τους. Το έλαιο argan, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία που αποτρέπουν τη φθορά των μαλλιών, αποτελεί κύριο συστατικό σε  πολλά σαμπουάν, μαλακτικά και ορούς. Για έξτρα φροντίδα, μερικές σταγόνες ελαίου argan θα χαρίσει στα μαλλιά μας περισσότερη λάμψη και υγρασία.

4. Λάδι Καρύδας

Το λάδι καρύδας περιέχει λιπίδια που μαλακώνουν το εξωτερικό στρώμα της τρίχας. Αμέσως μετά, το έλαιο απορροφάται από τον φλοιό και περνά στο εσωτερικό της τρίχας «κλειδώνοντας» την ενυδάτωση και τη λάμψη τους. Ταυτόχρονα, μειώνει άμεσα το φριζάρισμα τόσο σε ξηρά όσο και σε σγουρά μαλλιά.

5. Αμυγδαλέλαιο

Αυτό το λάδι, πλούσιο σε βιταμίνη Ε και πρωτεΐνες, θρέφει και δυναμώνει την τρίχα ενισχύοντας παράλληλα και την αναγέννηση των κυττάρων, ενώ βοηθά στην πρόληψη της δημιουργίας ψαλίδας.

Μερικές σταγόνες στις παλάμες μας που θα απλώσουμε σε όλο το μήκος των μαλλιών μας είναι αρκετές, αλλά μπορούμε να τις προσθέσουμε και σε οποιαδήποτε μάσκα περιποίησης για τέλεια αποτελέσματα!

6. Τονωτικό από τα χεράκια μας

Μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας τονωτικό για την ενυδάτωση των μαλλιών μας! Σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα αναμειγνύουμε ίση ποσότητα αλόης βέρα και ροδόνερου και ανακατεύουμε.

Ψεκάζουμε σε στεγνά μαλλιά κάθε ημέρα για να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη ενυδάτωση, ενώ μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ακόμη και στο τριχωτό της κεφαλής για να προωθήσουμε την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών μας, αλλά και να τα προστατεύσουμε από τον ήλιο!

7. Λούσιμο με μέτρο

Εάν λουζόμαστε πολύ συχνά είναι πιθανό να «στεγνώσουν» περισσότερο τα μαλλιά μας. Είναι απαραίτητο να επιλέξουμε μια φόρμουλα ειδικά για ξηρά μαλλιά.

Γενικά, θα πρέπει να αποφύγουμε τις διάφανες συνθέσεις, καθώς είναι σχεδιασμένες για λιπαρά μαλλιά. Τα κρεμώδη σαμπουάν είναι αυτά που απευθύνονται, κυρίως στα ξηρά μαλλιά.

Μπορεί να περιέχει υγραντικά στοιχεία, όπως αλόη βέρα ή έλαιο βερίκοκου, τα οποία διατηρούν τη φυσική υγρασία στα μαλλιά μας, ενώ τα ενυδατώνουν.

8. Το μαλακτικό

Θα πρέπει να χρησιμοποιούμε πάντα, μαλακτικό στο λούσιμο των μαλλιών μας, καθώς αποτελεί βασικό παράγοντα για την ενυδάτωσή τους. Κάποιες ημέρες, όμως, μπορούμε απλά να βρέξουμε τα μαλλιά μας και να περάσουμε το κοντίσιονερ, χωρίς να τα έχουμε λούσει προηγουμένως.

Και θα μείνουν καθαρά, με τη χρήση του νερού και ενυδατωμένα, χάρη στο κοντίσιονερ! Μυστικό; Επιλέγουμε το μαλακτικό, σύμφωνα με τον καιρό: Πιο ενισχυμένα μαλακτικά συστατικά τους κρύους μήνες και πιο ήπια, αλλά δραστικά τους ζεστούς.

9. Αντηλιακή προστασία

Η χρήση ενός σπρέι μαλλιών ή σέρουμ που δημιουργεί φιλμ προστασίας ενάντια στις ακτίνες UV του ήλιου είναι απαραίτητο. Εναλλακτικά, μπορούμε να περάσουμε με ταμποναριστές κινήσεις λίγο λάδι βιταμίνης Ε ή ένα κοντίσιονερ εμπλουτισμένο με τη βιταμίνη, εάν πρόκειται να κολυμπήσουμε με σκουφάκι κολύμβησης. Όταν πρόκειται να μείνουμε στον ήλιο για πολύ, ένα καπέλο, ένα μαντήλι είναι απαραίτητα.

10. Θρέψη με μάσκες… από την κουζίνα μας

Οι θεραπείες βαθιάς περιποίησης για τα μαλλιά μας αποτελούν έναν πολύ αποτελεσματικό τρόπο για την ενυδάτωσή τους. Από αβγά μέχρι μέλι, αβοκάντο, ελαιόλαδο και γιαούρτι, μπορούμε να βρούμε τα συστατικά που χρειαζόμαστε για να ενυδατώσουμε τα ξηρά μαλλιά μας, στην κουζίνα μας!

Θα χρειαστείτε: 1 αβοκάντο, 1/2 φλ. του τσαγιού γιαούρτι, 3 κ.σ. μέλι και 3 κ.σ. ελαιόλαδο

Τι θα κάνετε: Ανακατεύουμε τα υλικά (καλύτερα σε μίξερ) δημιουργώντας μια απαλή πάστα, την απλώνουμε και  την αφήνουμε να δράσει για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλένουμε.

11. Άμυλο ρυζιού

Μαγειρεύουμε ρύζι; Μόλις στραγγίξουμε το νερό, μετά το βράσιμο και αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, ξεπλένουμε με αυτό τα μαλλιά μας. Το νερό του ρυζιού περιέχει ένα συστατικό που ονομάζεται ινοσιτόλη, το οποίο ενυδατώνει τα μαλλιά μέχρι τον πυρήνα και επανορθώνει τις βλάβες.

Μπορούμε να το διατηρήσουμε σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα στο ψυγείο και να το χρησιμοποιήσουμε, ακόμα και καθημερινά, ψεκάζοντας τα πολύ ταλαιπωρημένα μαλλιά.

12. Οροί μαλλιών

Εκτός από τα μαλακτικά προϊόντα, οι οροί ή σέρουμ μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά τόσο στην ενυδάτωση, όσο και στη θεραπεία των βλαβών που προκαλούνται από διάφορες χημικές εργασίες στα μαλλιά μας. Δίνουμε προσοχή στον τρόπο χρήσης, καθώς κάποιοι εφαρμόζονται σε βρεγμένα μαλλιά, ενώ άλλοι σε νωπά ή σχεδόν, στεγνά μαλλιά.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Το ΚΔΑΠ ΜεΑ “Η Αρμονία” Ετοίμασε 3ημερο Χριστουγεννιάτικο Bazaar

xristiana

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με φράουλες

xristiana

Η Μεταμόρφωση γιορτάζει με Γλυκεριά και Πέγκυ Ζήνα – Χρήστο Νικολόπουλο

xristiana