ΚεντρικήΟμορφιά

Tα 4+1 “χρυσά” tips για να φροντίσεις το νέο τατουάζ σου!

20/3/2023

Εάν πρόκειται να δεσμευτείς να έχεις ένα μόνιμο τατουάζ στο δέρμα σου, είναι καλύτερο να προσέξεις την καλή μετέπειτα φροντίδα του. Γιατί; Επειδή θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι το νέο σου τατουάζ θα φαίνεται το ίδιο φρέσκο και καλοσχεδιασμένο και σε δέκα χρόνια.

Οι μουντζούρες, οι γραμμές και το ξεθώριασμα του χρώματος δεν περιλαμβάνονται στη λίστα επιθυμιών για το νέο τατουάζ σου. Είτε πρόκειται να κάνεις κάποιο μεγάλο και τολμηρό σχέδιο, είτε να κάνεις ένα κομψό τατουάζ στα δάχτυλά σου, η μετέπειτα φροντίδα του είναι το πιο ουσιαστικό βήμα. 

Tα 3+1 “χρυσά” tips για να φροντίσεις το νέο τατουάζ σου!

  • Μην το βυθίζεις στο νερό: Μπορείς να βρέξεις το τατουάζ σου σύντομα στο ντους, αλλά δεν πρέπει να το βυθίζεις ή να το πλένεις επίμονα για τουλάχιστον δύο έως τρεις εβδομάδες (ή περισσότερο) μέχρι να επουλωθεί.
  • Η μεμβράνη προσκόλλησης θα πρέπει να μείνει μόνο για 4 ημέρες το πολύ (και πάλι, ανάλογα με τις συμβουλές που θα σου δώσει ο tattoo artist).
  • Ο χρυσός κανόνας είναι να μην δέσεις ποτέ ξανά το τατουάζ σου, αφού αφαιρέσεις το πλαστικό περιτύλιγμα που έχει εφαρμόσει ο tattoo artist σου.
  • Ένα φρέσκο τατουάζ είναι ουσιαστικά μια πληγή, επομένως είναι σημαντικό να το διατηρείς καθαρό για να αποφύγεις τη μόλυνση. Θα χρειαστεί να το καθαρίσεις 2-3 φορές την ημέρα μέχρι να επουλωθεί, αλλά ιδιαίτερα τις πρώτες 24-48 ώρες.
  • Κατά μέσο όρο, τα νέα τατουάζ θα πρέπει να ενυδατώνονται 1-2 φορές την ημέρα μέχρι να επουλωθούν, κάτι που μπορεί να διαρκέσει έως και 6 εβδομάδες ανάλογα με το μέγεθος και τον τύπο του τατουάζ σου.

Photos: Istock

Πηγή: https://glance.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

ΑΠΕ: Σε «φουρτούνα» τα μεγαλύτερα υπεράκτια έργα αιολικής ενέργειας στον κόσμο

xristiana

Ενημερωτική Εκδήλωση Για Την Παχυσαρκία Στη Θεσσαλονίκη

xristiana

Δωρεάν Rapid Test Στον Δήμο Ξάνθης

xristiana