ΚεντρικήΟμορφιά

Lip Plumpers: Έτσι λειτουργούν πραγματικά τα προϊόντα που γεμίζουν τα χείλη

11/3/2023

Τα σημερινά Lip Plumpers δεν είναι ίδια με τις φόρμουλες της παλιάς… σχολής. Τα ζουμερά χείλη είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο περιζήτητα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Ωστόσο, οι ενέσεις δεν είναι για όλους. Αντί της βελόνας, τα προϊόντα που ενισχύουν τα χείλη είναι μια άλλη επιλογή που μπορείτε να δοκιμάσετε εάν θέλετε να κάνετε τα χείλη σας να φαίνονται πιο γεμάτα.

Αλλά τα Lip Plumpers λειτουργούν πραγματικά; Τι λένε οι ειδικοί;

Από τη Μαρία Καλοπούλου 

Μια γρήγορη ιστορία των Lip Plumpers

Τα προϊόντα που γεμίζουν τα χείλη εμφανίστηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 2000 και μέχρι το 2010 ήταν μια πλήρης κατηγορία προϊόντων ομορφιάς. Τότε, αυτά τα προϊόντα λειτουργούσαν συνήθως μέσω ήπιων ερεθιστικών «αγγειοδιασταλτικών» συστατικών όπως η μέντα, η κανέλα, το τζίντζερ και η καψαϊκίνη, σημειώνει ο Blair Hayes, αισθητικός γιατρός.

Μερικά μάλιστα προϊόντα περιείχαν ακόμη και δηλητήριο μέλισσας, το οποίο πιστεύεται ότι πυροδοτεί μια φλεγμονώδη απόκριση. «Αυτά τα συστατικά βοηθούν στην αύξηση της ροής του αίματος, προκαλώντας ένα προσωρινό φαινόμενο διόγκωσης», λέει ο Hayes.

Περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι επιλέγουν μία αισθητική επέμβαση για να μεγαλώσουν τα χείλη τους κάθε χρόνο.

Ακούγεται υπέροχο, μέχρι να αρχίσουν οι ερεθισμοί! Το δέρμα των χειλιών είναι απίστευτα ευαίσθητο και τα ερεθιστικά συστατικά μπορούν να προκαλέσουν ευαισθησία, ερυθρότητα, ξεφλούδισμα, τσούξιμο και κάψιμο. Δεν είναι ιδανικό για καμία, πραγματικά, αλλά ιδιαίτερα για όσες έχουν ευαίσθητο δέρμα.

Οι σημερινές φόρμουλες LipPlumping

Μπορεί να βρείτε ακόμα μερικά από αυτά τα προϊόντα τριγύρω, αλλά τα σύγχρονα προϊόντα που γεμίζουν τα χείλη τείνουν να αξιοποιούν λιγότερο ερεθιστικά συστατικά ενώ προσφέρουν αποτελέσματα μεγαλύτερης διάρκειας.

Η Marisa Garshick, δερματολόγος, λέει ότι τα κοινά συστατικά που βρίσκονται σήμερα στα lip plumpers περιλαμβάνουν τα εξής:

Υαλουρονικό Οξύ: Ένα ενυδατικό συστατικό που δρα προσελκύοντας την υγρασία στο δέρμα. Στην πραγματικότητα, το υαλουρονικό οξύ μπορεί να κρατήσει περίπου 1000 φορές το βάρος του σε νερό.

Πεπτίδια: Αυτό το συστατικό βοηθά στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της συνολικής εμφάνισης των χειλιών με την πάροδο του χρόνου.

Γλυκερίνη: Ένα άλλο ενυδατικό που βοηθά επίσης να γίνουν τα χείλη απαλά και ελαστικά.

Βοτανικά έλαια και βούτυρα: Το έλαιο αβοκάντο, το έλαιο jojoba και το βούτυρο καριτέ είναι μερικά παραδείγματα μαλακτικών συστατικών που προσφέρουν ένα ενυδατωμένο και ζουμερό στόμα.

Μερικά από τα σημερινά προϊόντα για τα χείλη συνδυάζουν μικρότερες ποσότητες ερεθιστικών ουσιών της παλιάς σχολής με τα παραπάνω συστατικά.

Λοιπόν, πόσο καλά λειτουργούν πραγματικά τα Lip Plumpers;

Συνοπτικά: Ναι, τα προϊόντα αυτά δουλεύουν. Αλλά πόσο καλά λειτουργούν, ακριβώς; Μιλάμε για αισθητά αποτελέσματα μόνο στα δικά σας μάτια; Συγκρίσιμα με τα αποτελέσματα αισθητικής επέμβασης; Συνήθως, η οπτική διαφορά βρίσκεται κάπου μεταξύ των δύο.

«Πιστεύω ότι αυτά τα προϊόντα είναι μια εξαιρετική επιλογή για μια γρήγορη και εύκολη τόνωση της αυτοπεποίθησης για πιο γεμάτα χείλη, αλλά είναι σημαντικό να έχουμε ρεαλιστικές προσδοκίες και να κατανοήσουμε ότι τα αποτελέσματα θα είναι διακριτικά και βραχύβια», λένε οι ειδικοί αισθητικοί γιατροί.

Οι δερματολόγοι ισχυρίζονται το ίδιο. Λένε ότι τα αποτελέσματα είναι εκεί, αλλά δεν είναι εντυπωσιακά και σίγουρα δεν πλησιάζουν το lip filler (κάτι που τεχνικά θα μπορούσε να είναι καλό, ανάλογα με την εμφάνιση που θέλετε.)

«Τα Lip Plumpers απλά διογκώνουν τα χείλη, ενώ το lip filler, από την άλλη πλευρά, δεν αυξάνει μόνο το μέγεθος των χειλιών, αλλά και καθορίζει το σχήμα τους, ελαχιστοποιούν την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων στα χείλη, ακόμη και παρέχουν μακρά -ενυδάτωση που διαρκεί καθώς και ενίσχυση του χρώματος των χειλιών», εξηγούν οι γιατροί.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δήμος Χαλανδρίου: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του μαστού

xristiana

Τα ζώδια σήμερα: «Λέων, θα έχεις μια πολύ θετική εξέλιξη μέσα στο επόμενο διάστημα»

xristiana

Άντληση μητρικού γάλακτος με το χέρι: Τι πρέπει να γνωρίζετε

xristiana