ΚεντρικήΠεριβάλλον

Kayak ή SUP? Ποιο να επιλέξετε για το καλοκαίρι;

3/3/2023

Έφτασε επιτέλους το καλοκαίρι, η αγαπημένη εποχή που περιμένουμε όλοι μας και σχεδιάζουμε όλο τον χρόνο. Στις διακοπές αναζητάμε τρόπους και εμπειρίες για να τις ζήσουμε όσο πιο υπέροχα μπορούμε. Είτε έχουμε προγραμματίσει τις διακοπές μας είτε ψάχνουμε να φύγουμε για 2 ημέρες όλοι θέλουμε να έχουμε μαζί μας παιχνίδια που θα διασκεδάζουμε στη θάλασσα. Το πιο διαδεδομένο σπορ που βλέπουμε στις θάλασσες είναι το κανό και το sup. Έχουμε συγκεντρώσει μερικές πληροφορίες και τα βασικά χαρακτηριστικά για το καθένα για να αποφασίσετε ποιο να επιλέξετε.

Kayak

Το καγιάκ ή κανό είναι μια γλυκιά ανάμνηση που μας συντροφεύει από την παιδική μας ηλικία. Ήταν τόσα εκείνα τα καλοκαίρια που μαζί με τους φίλους μας παίρναμε το κανό θέλοντας να εξερευνήσουμε την παραλία.Ακόμη και τώρα παραμένει το αγαπημένο watersportτων παιδιών και όλης της οικογένειας. Λόγω του τρόπου κατασκευής και του μεγέθους του, μπορεί να χωρέσει από 1 έως 3 άτομα και να σας ταξιδέψει πολύ μακριά. Είναι κατάλληλο για θάλασσες, λίμνες και ποτάμια καθώς μπορείτε να εξερευνήσετε υπέροχα και απίθανα μέρη. Σε σύγκριση με άλλες σανίδες μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε όλες τις καιρικές συνθήκες πάντα με τον κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό. Μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία σε κανό ανάλογα τον αριθμό των ατόμων και να αγοράσετε το σετ με κουπιά. Για ευκολία στην μετακίνηση και για να μπορείτε να το παίρνετε πάντα και παντού μαζί σας επιλέξτε ένα κανό που να φουσκώνει και να αποθηκεύεται πολύ εύκολα μέσα στο αυτοκίνητο και την αποθήκη σας. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε μια τρόμπα για να σας βοηθήσει στην όλη διαδικασία και να τα αποθηκεύετε μαζί. Αν πάλι θέλετε ένα κλασσικού τύπου καγιάκ για να το δέσετε μόνιμα μέσα στη θάλασσα ή αναζητάτε μια πιο βαριά κατασκευή επιλέξτε σανίδα από πολυαιθυλένιο. Ως προς την μεταφορά είναι πιο δύσκολο και θα χρειαστείτε σχάρα αυτοκινήτου ή ένα όχημα που μπορεί να μεταφέρει τέτοιου τύπου σανίδες. Τον τελευταίο καιρό είναι πολύ διαδεδομένες οι δραστηριότητες και οι εκδρομές που οργανώνουν αρκετοί σύλλογοι με σκοπό την εξερεύνηση μικρών νησιών και δύσβατων παραλιών.

SUP

Οι σανίδες sup ή stand-uppaddleboarding έχουν κάνει δυναμικά την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια στις ελληνικές θάλασσες. Έχουν κλέψει την καρδιά του κοινού αφού τους δίνεται η δυνατότητα να συνδυάσουν τη διασκέδαση με την άθληση. Ως σανίδα είναι μια κατασκευή που απαιτεί πολύ καλή ισορροπία και αντοχή αφού δεν έχει κυρτότητα αλλά πρόκειται για σταθερή σανίδα που πλέει ο οδηγός όρθιος με ένα μακρύ κουπί. Σε αντίθεση με το κανό δεν μπορεί να φιλοξενήσει παραπάνω από δυο άτομα καθώς τον έλεγχο τον έχει κατά αποκλειστικότητα ο οδηγός με το άλλο άτομο να μπορεί να σταθεί στη μύτη της σανίδας.Αν θέλετε να συνδυάσετε τη γυμναστική με τη διασκέδαση είναι η κατάλληλη επιλογή. Και σε αυτό το είδος σανίδας έχετε τη δυνατότητα να το αγοράσετε είτε σε μορφή σανίδας από πολυαιθυλένιο είτε φουσκωτό για να το αποθηκεύετε και να το μεταφέρετε πολύ εύκολα.

Ότι και να επιλέξετε να δοκιμάσετε και να διασκεδάσετε, είτε πρόκειται για αγορά είτε για ενοικίαση, η μαγεία που θα σας χαρίσει το να βρίσκεστε πάνω σε μια σανίδα είναι απερίγραπτη. Εξερευνήστε τις πιο απόμακρες παραλίες και τα πιο κρυφά μέρη και απολαύστε τις διακοπές σας.

Related posts

Κοτόπουλο κρασάτο με μανιτάρια, καρότα και μπέικον

xristiana

Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών: Πώς συνδέεται με την ψωρίαση

xristiana

ΕΣΑμεΑ: Παράταση Αιτήσεων Στα Επιδοτούμενα Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης Νέων

xristiana