ΚεντρικήΚοινωνικά

32ο Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Γλυφάδας

23/3/2023

Ο ΑΟ Ζήνων και ο Σύλλογος γονέων του 3ου  δημοτικού σχολείου,  με τη στήριξη της ΚΑΠΠΑ  του δήμου Γλυφάδας, προκηρύσσουν το  32ο  Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Γλυφάδας, για μαθητές και μαθήτριες  δημοτικών σχολείων.

Διεύθυνση Αγώνων: Ο  κ. Σκλαβούνος Παναγής .

Επικεφαλής Διαιτητής:  Ο κ. Αναστασίου Μάριος.

Χώρος και Ημερομηνία Αγώνων: Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 2 Απριλίου στους χώρους του 3ου  δημοτικού σχολείου  Γλυφάδας, οδός Παλμύρας και Ανδρέα Παπανδρέου.

Δικαίωμα Συμμετοχής: Μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά (μαθητές και μαθήτριες) δημοτικού σχολείου του δήμου Γλυφάδας ή παρακολουθούν σκάκι στο δήμο Γλυφάδας.

Δηλώσεις συμμετοχής: Οι μαθητές και μαθήτριες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ως την Παρασκευή 31  Μαρτίου στο email: mario2981@yahoo.gr, στέλνοντας Ονοματεπώνυμο, Σχολείο και Τάξη.

Ώρα προσέλευσης και επιβεβαίωσης συμμετοχών στο χώρο και μέρα των αγώνων από 9:30 μέχρι 9:45 πρωί.  Όσοι προσέλθουν μετά τις  9:45  θα αγωνιστούν από το 2ο γύρο. Ώρα έναρξης αγώνων:10:00.

Σύστημα Αγώνων:  Οι μαθητές θα αγωνιστούν σε ομίλους ανά τάξη, με Ελβετικό σύστημα πέντε γύρων και  αρχική αλφαβητική κατάταξη.

Χρόνος Σκέψης: Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 15’ για κάθε αντίπαλο.  Στις παρτίδες που  δεν έχουν τελειώσει μετά από είκοσι (20) λεπτά της ώρας μετά την έναρξη του γύρου και δεν έχουν τεθεί χρονόμετρα, θα τίθεται χρονόμετρο με   5’ σε κάθε αντίπαλο για την ολοκλήρωση της παρτίδας.

Κανονισμοί Αγώνων:  Θα ισχύσουν οι κανονισµοί της Ελληνικής και Διεθνούς Ομοσπονδίας  Ειδικά για  τυχόν αντικανονικές κινήσεις, γίνεται  μηδενισμός μετά την τέλεση δεύτερης στη σειρά αντικανονικής. Για κάθε  θέμα, αρμόδιος είναι ο διευθυντής και ο επικεφαλής διαιτητής των αγώνων.

Απονομές – Βραβεύσεις – Έπαθλα:  Θα βραβευθεί με Κύπελλο όποιος ή όποια πρωτεύσει  σε κάθε όμιλο και, σε περίπτωση ισοβαθμίας, κριτήρια (α) τον συντελεστή Μπούχολτς και (β) το άθροισμα της προοδευτικής βαθμολογίας. Τα παιδιά που θα φτάσουν 4 ή παραπάνω πόντους θα πάρουν μετάλλια. Θα προστεθούν οι βαθμοί των τεσσάρων  παιδιών, που πήραν τους περισσότερους βαθμούς ανά σχολείο της Γλυφάδας και θα δοθεί  κύπελλο στο σχολείο που θα φτάσει το μεγαλύτερο άθροισμα. Επιπλέον έπαθλα σκακιστικού περιεχομένου.

Πηγή: https://www.notia.gr

Related posts

Καθημερινή κατανάλωση αβοκάντο: Πόσο μειώνει την ολική και την κακή χοληστερόλη (έρευνα)

xristiana

Υπέρταση: Αυτό το συστατικό μπορεί να σας βοηθήσει να ρίξετε την πίεσή σας. Τι να προσέχετε

xristiana

Διανομή Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ Για Το 2023 Από Το ΚΕΠ Λαγκαδά

xristiana