ΚεντρικήΟμορφιά

Χρυσοί κανόνες για σωστά ενυδατωμένα, υγιή και απίστευτα λαμπερά μαλλιά!

29/3/2023

Όσο ταλαιπωρημένα και εάν είναι τα μαλλιά μας από τη χρήση θερμαντικών εργαλείων, τεχνικών και σεσουάρ μπορούμε να τα αναζωογονήσουμε απλά και γρήγορα…

Πώς; Ακολουθώντας ξεκάθαρα βήματα και ξεκαθαρίζοντας ομοιότητες και διαφορές μεταξύ της ιδανικής ύγρανσης και της επιθυμητής ενυδάτωσης.

από την Άντζελα Μολφέτα

Πόσο συχνά πρέπει να ενυδατώνουμε τα μαλλιά μας;

Θα πρέπει να ενυδατώνουμε τα μαλλιά μας με μια μάσκα ή μια θεραπεία βαθιάς περιποίησης τουλάχιστον, μία φορά την εβδομάδα. Όμως, κάθε φορά που λούζουμε τα μαλλιά μας είναι σκόπιμο να ακολουθεί μαλακτικό προϊόν ή ορός για επιπλέον ενυδάτωση, ώστε να «κλειδώνει» η απαραίτητη υγρασία.

Τα Ναι και τα Όχι  για την ενυδάτωση των μαλλιών

Τι πρέπει να κάνουμε;
1. Πίνουμε περισσότερο νερό

Με τον ίδιο τρόπο που το νερό κάνει καλό στο δέρμα μας, διασφαλίζει και την ενυδάτωση των μαλλιών μας. Ειδικά, τους ζεστούς μήνες, το πόσιμο νερό προστατεύει τον οργανισμό μας από την υπερθέρμανση, η οποία ευθύνεται και για την ξηρότητα των μαλλιών.

2. Στεγνώνουμε τα μαλλιά μας φυσικά

Είναι καλό να παραλείψουμε το στέγνωμα των μαλλιών μας με το πιστολάκι, εκτός από ειδικές περιπτώσεις που επιθυμούμε κάτι ξεχωριστό για μια ειδική περίσταση. Στραγγίζοντας τα μαλλιά μας από το υπερβολικό νερό και τυλίγοντας τα με μια πετσέτα, μπορούμε να αφήσουμε στο αεράκι για τα υπόλοιπα!

3. Σωστό βούρτσισμα

Αν και θα πρέπει να αποφεύγουμε το βούρτσισμα των μαλλιών μας όταν είναι βρεγμένα, αφού τα σκουπίσουμε και περάσουμε τον ενυδατικό ορό, μπορούμε να τα βουρτσίσουμε απαλά με μια μεγάλη βούρτσα ή με μια χτένα με φαρδιά δόντια, ώστε να αφαιρέσουμε τους κόμπους.

Τι δεν πρέπει να κάνουμε;
1. Αποφεύγουμε την υπερβολική χρήση χημικών

Είτε πρόκειται για το χρώμα των μαλλιών μας είτε για διάφορες τεχνικές, οι πάρα πολλές χημικές ουσίες μπορεί να κάνουν τα μαλλιά μας πολύ ξηρά, ως και αφυδατωμένα. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιούμε βαφές χωρίς αμμωνία και προϊόντα χωρίς χημικά στοιχεία, για να ισιώσουμε τα φριζαρισμένα μαλλιά μας.

2. Περιορίζουμε τη χρήση θερμαντικών εργαλείων

Δυστυχώς, είναι αποδεδειγμένο πως τα θερμαντικά εργαλεία μπορούν να αφαιρέσουν  τη φυσική υγρασία από τα μαλλιά μας. Τα εργαλεία για το ίσιωμα των μαλλιών, το σίδερο για μπούκλες, οι θερμαινόμενοι κύλινδροι ή ρόλεϊ και το σεσουάρ, για να φορμάρουμε τα μαλλιά μας με συγκεκριμένο τρόπο μπορούν να προκαλέσουν ξηρότητα και αφυδάτωση!

Εάν δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, απλώνουμε προηγουμένως ένα προστατευτικό προϊόν σε όλο το μήκος των μαλλιών μας, επιλέγουμε μια μέτρια θερμοκρασία και για τη χρήση των σεσουάρ, προτιμάμε μια συσκευή με ιόντα, για να προστατέψουμε την ενυδάτωση των μαλλιών μας.

Υγρασία (moisture) μαλλιών VS ενυδάτωση (hydration) μαλλιών: Ποια είναι η διαφορά;

  • Οι υγραντικές ουσίες, ουσιαστικά λειαίνουν το εξωτερικό στρώμα της τρίχας  προσδίδοντας απαλότητα.
  • Η ενυδάτωση σκοπεύει στο να αυξήσει την υγρασία μέσα στην τρίχα των μαλλιών.
  • Μία υγραντική κρέμα μαλλιών περιέχει συνήθως, μαλακτικά και ειδικά έλαια, που «σφραγίζουν» την υγρασία στα μαλλιά μας.
  • Τα προϊόντα ενυδάτωσης μαλλιών περιέχουν ενυδατικά στοιχεία, όπως η γλυκερίνη που συγκρατούν το νερό στον πυρήνα της τρίχας.
  • Είναι σκόπιμο να «σφραγίσουμε» την υγρασία μετά την ενυδάτωση, με μια υγραντική κρέμα που θα εξασφαλίσει πως τα μαλλιά μας παραμένουν ενυδατωμένα για περισσότερο διάστημα.
  • Η ενυδάτωση προσθέτει νερό και άλλα θρεπτικά συστατικά στα εσωτερικά στρώματα των μαλλιών μας. Η υγρασία δυναμώνει τα μαλλιά.
  • Τα σγουρά μαλλιά χρειάζονται περισσότερη ενυδάτωση από τα ίσια.
  • Οι υγραντικές κρέμες μαλλιών δημιουργούνται είτε με βάση το νερό είτε το λάδι.
  • Άλλα φυσικά υγραντικά στοιχεία που ενυδατώνουν τα μαλλιά είναι το νερό καρύδας, η αλόη βέρα και η αμαμελίδα.
  • Όταν χρησιμοποιούμε μια υγραντική κρέμα μαλλιών, επιτυγχάνεται λιγότερο σπάσιμο και καλύτερη ανάπτυξη των μαλλιών. Τα προϊόντα ενυδάτωσης μαλλιών έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νερό.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Νέα έρευνα για τους πιθήκους: Οι άνθρωποι καταλαβαίνουν πολλές από τις χειρονομίες τους – Ίσως έτσι ξεκίνησε η γλώσσα

xristiana

Προσωπικός Βοηθός Για ΑμεΑ: Ανοιχτή Πρόσκληση Για Ψυχολόγους Στις Επιτροπές Αξιολόγησης

xristiana