ΚεντρικήΟμορφιά

Το χάλκινο χρώμα μαλλιών είναι της μόδας, αλλά υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε γι’ αυτό

21/3/2023

Συμβουλές από ειδικούς που δεν πρέπει να παραλείψετε.

Οι εμπνευσμένες από το ηλιοβασίλεμα αποχρώσεις του κόκκινου βελούδου, του ονειρεμένου βερίκοκου και του τολμηρού χαλκού αποτελούν τάση εδώ και αρκετό καιρό -με διασημότητες όπως η Kendall Jenner, η Phoebe Dynevor, η Lily James, η Halsey, η Sydney Sweeney, η SZA και πολλές άλλες να μπαίνουν στην τάση του buzzy χρώματος μαλλιών.

Σε αντίθεση με τις φρέσκες τάσεις μακιγιάζ που απομακρύνονται από το πρόσωπό σας στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας, ή τις τολμηρές «προσταγές» της μόδας που μπορούν να προστεθούν στην γκαρνταρόμπα σας, η αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών σας είναι μια πολύ μεγαλύτερη δέσμευση.

Και ενώ μπορεί να ονειρεύεστε κάποιες χάλκινες αποχρώσεις μαλλιών για την άνοιξη και το καλοκαίρι, το Bustle ζήτησε από τους ειδικούς πληροφορίες για το τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κλείσετε το ραντεβού στο κομμωτήριο για να αλλάξετε το χρώμα των μαλλιών σας.

Χρησιμοποιήστε τον τόνο του δέρματός σας για να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την τέλεια απόχρωση του χάλκινου

Κοκκινομάλα γυναίκα

Ο George Papanikolas -παγκόσμιος πρεσβευτής της Matrix και γκουρού των μαλλιών που συνεργάζεται με άτομα όπως η Ana De Armas και η Khloé Kardashian– λέει ότι η εύρεση του σωστού τόνου του κόκκινου μπορεί να είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε: «Τα ζεστά χαλκά και τα κόκκινα είναι τα πιο κολακευτικά για τους δροσερούς, [ανοιχτούς] τόνους δέρματος. Τα πιο δροσερά χαλκά και τα καστανοκόκκινα κολακεύουν περισσότερο τους ζεστούς τόνους δέρματος. Οι ουδέτεροι τόνοι δέρματος μπορούν να πάνε και προς τις δύο κατευθύνσεις και έχουν τη μεγαλύτερη ευελιξία στην επιλογή της απόχρωσής τους, αφού βρίσκονται ακριβώς στη μέση».

Βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά σας είναι αρκετά υγιή για τη διαδικασία

Ο Greg Gilmore -παγκόσμιος πρεσβευτής χρώματος της Moroccanoil- μοιράζεται πόσο σημαντικό είναι να εμπιστεύεστε τους επαγγελματίες: «Το μόνιμο χρώμα απαιτεί υπομονή, στρατηγική και σωστή εκτέλεση. Είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν επαγγελματία που αισθάνεστε ότι μπορεί να σας δώσει τον τέλειο χάλκινο τόνο που σας ταιριάζει και μπορεί να καθορίσει αν τα μαλλιά σας είναι αρκετά υγιή για να αντέξουν αυτού του είδους τη διαδικασία».

Σκεφτείτε τον τύπο των μαλλιών σας

Κοκκινομάλα γυναίκα

O Gilmore έχει δουλέψει με όλους τους τύπους μαλλιών -και για εκείνες που μπορεί να έχουν πιο πυκνά μαλλιά ή πιο σγουρή υφή λέει: «Ένας στυλίστας θα πρέπει να ακολουθήσει διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά την εφαρμογή του χρώματος. Τα σγουρά μαλλιά, στις περισσότερες περιπτώσεις, απαιτούν περισσότερο προϊόν ώστε να μπορεί κανείς να τα βάψει σωστά, καθώς και περισσότερο χρόνο επεξεργασίας. Εάν τα τμήματα που χρωματίζονται δεν είναι πλήρως κορεσμένα, τότε κινδυνεύετε με ανομοιόμορφη ανύψωση και συνεπώς ανομοιόμορφο χρώμα. Αν έχετε σγουρά ή σπαστά μαλλιά, φροντίστε να μιλήσετε με τον στυλίστα σας για τη διαδικασία που θα ανασηκώσει τον συγκεκριμένο τύπο μαλλιών και το χρώμα σας».

Δοκιμάστε μια λιγότερο μόνιμη λύση αν είστε σε αμφιβολία

Το χάλκινο χρώμα είναι αρκετά μεγάλη δέσμευση. Και ενώ αμέτρητοι παράγοντες μπορεί να παίζουν ρόλο στην απόφασή σας, υπάρχουν κάποιες άλλες λύσεις για να υιοθετήσετε στην τάση χωρίς τόσο μεγάλη αλλαγή στην εικόνα σας.

Πιο συγκεκριμένα ο Gilmore συστήνει «Μια εξαιρετική μη μόνιμη επιλογή για όσους έχουν φυσικά ανοιχτόχρωμα μαλλιά είναι η μάσκα εναπόθεσης χρώματος σε χαλκό. Πρόκειται για μια προσωρινή μάσκα που έχει όλα τα οφέλη μιας κανονικής μάσκας μαλλιών, αλλά επίσης εναποθέτει χρωστική ουσία».

Όσο για εκείνες με πιο σκούρα μαλλιά; Εξηγεί ότι μια ημιμόνιμη λύση δεν είναι απαραίτητα μια εύκολη επιλογή: «Εάν τα μαλλιά είναι φυσικά σκούρα, θα πρέπει να βαφτούν με μόνιμο χρώμα, χρώμα ή οξυζενέ, προκειμένου να δει κανείς έναν χάλκινο τόνο. Γνωρίζοντας λοιπόν αυτό, είναι πολύ σημαντικό να είστε σίγουρη ότι θα θέλατε να δοκιμάσετε τα χάλκινα μαλλιά πριν το κάνετε».

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Δωρεάν Εξετάσεις Για Την Οστεοπόρωση

xristiana

Δωρεάν Εργαστήριο: Από την ιδέα στο project

xristiana

Διαβήτης: Ποιες δερματοπάθειες οφείλονται στο αυξημένο «ζάχαρο»

xristiana