News ΑΜΕΑΚεντρική

Συναντήσεις της κινητής μονάδας Κοινωνικών Λειτουργών στο Πλαίσιο του Π.Ε.10 «Διεκδικούμε Μαζί» του «Αγησίλαου» στην Αργολίδα για τα άτομα με αναπηρία, 13 & 14.3.2023

9/3/2023

Στο πλαίσιο του έργου της Ε.Σ.Α.μεΑ. για την προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, υλοποιείται η Πράξη «Καταπολέμηση των Διακρίσεων και Προώθηση της Κοινωνικής και Εργασιακής Ένταξης για τα Άτομα με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και τις Οικογένειές τους που διαβιούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ‘ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ’», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ, από τον Μάιο του 2021.

Πιο συγκεκριμένα, η Δράση περιλαμβάνει επισκέψεις δύο κινητών μονάδων στις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών σε ζητήματα αναπηρίας, εκδηλώσεις ενημέρωσης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, εξατομικευμένη υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους από εξειδικευμένη ομάδα Κοινωνικών Λειτουργών, δημιουργία οδηγού Δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η Δράση απευθύνεται στα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, στα Στελέχη των Τοπικών Αρχών, Υπηρεσιών και Οργανώσεων καθώς και σε όλους τους Πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στοχεύει στην ενδυνάμωση των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, στην ενημέρωση των Υπηρεσιών της Κοινότητας και στην ευαισθητοποίηση της Κοινωνίας.

Η κινητή μονάδα θα βρίσκεται στις 13 & 14.3.2023 στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω συναντήσεις:

13.3.2023: 

11:00-13:00: Κινητή Μονάδα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας στην Κοιλάδα Δήμου Ερμιονίδας.

13:00-14:00: Συνάντηση με στελέχη του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» Δήμου Ερμιονίδας.

14:00-15:00 : Συνάντηση με στελέχη των ΚΕΠ Ερμιόνης και Κρανιδίου.

14.3.2023:

10:00-12:00: Κινητή Μονάδα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας στο Λυγουριό.

12.00-13.00: Συνάντηση με στελέχη του ΚΑΠΗ Δήμου Επιδαύρου.

13:00-14:00: Συνάντηση με στελέχη των ΚΕΠ Ασκληπιείου και Επιδαύρου.

Πηγή: https://www.esamea.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Εθελοντική Αιμοδοσία Στο Δ.Ι.Ε.Κ. Αγίου Δημητρίου

xristiana

Σπα στο σπίτι σε 4 βήματα για απόλυτη χαλάρωση

xristiana

Πόσο μειώνετε τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου αν σταματήσετε να προσθέτετε αλάτι στο φαγητό

xristiana