ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς θα αποκτήσεις υγιή και λαμπερή επιδερμίδα με αυτά τα δύο διατροφικά μυστικά

27/3/2023

Η επιδερμίδα χρειάζεται την κατάλληλη φροντίδα προκειμένου να είναι υγιής, λαμπερή, φωτεινή και νεανική. Αυτό το οποίο συχνά ξεχνάς όμως είναι το γεγονός ότι η φροντίδα δεν έχει να κάνει μόνο με την εφαρμογή προϊόντων περιποίησης, αλλά και με το τι καταναλώνεις.

Η διατροφή δηλαδή αποτελεί το Α και το Ω για την ποιότητα της επιδερμίδας. Ένας τρόπος για να δεις άμεσα αποτελέσματα είναι να εντάξεις σε αυτήν λαχανικά αλλά και φρούτα, τα οποία είναι πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία που της προσφέρουν ξανά ζωή.

Αν έχεις μια πολύ απαιτητική καθημερινότητα, οι φρέσκοι χυμοί φρούτων ή λαχανικών είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να πετύχεις την πρόσληψη όλων των απαραίτητων για την επιδερμίδα συστατικών, όπως οι βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία και τα αντιοξειδωτικά. Αυτά βοηθούν στην καταπολέμηση σημαδιών όπως ο θαμπός τόνος, οι ρυτίδες και άλλα skin issues.

Ποιοι είναι οι super φρέσκοι χυμοί; Δες τους δύο παρακάτω που είναι από τους πιο δημοφιλείς.

Χυμός καρότου

Το καρότο είναι μια από τις καλύτερες τροφές. Αποτελεί πηγή φυτικών ινών, αντιοξειδωτικών και β-καροτίνης (η οποία αποτελεί πρόδρομο της βιταμίνης Α). Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα αλλά σε ότι αφορά στην επιδερμίδα, λειτουργεί ως ένα φυσικό αντηλιακό και συμβάλει στην ενίσχυση της φυσικής διαδικασίας κυτταρικής ανανέωσης.

Χυμός λεμονιού

Το λεμόνι όπως και το lime είναι πλούσια σε Βιταμίνη C. Ο χυμός του βοηθάει στην επιβράδυνση της γήρανσης, προλαμβάνει την ακμή, έχει αντιβακτηριδιακή δράση, ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα που φράσσουν τους πόρους χάρη στο κιτρικό οξύ που δρα σαν απολεπιστικό, έχει λευκαντικές ιδιότητες και ενισχύει την παραγωγή του κολλαγόνου στην επιδερμίδα.

Πηγή: https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Με 6 δαμάσκηνα τη μέρα μειώνετε τον κίνδυνο για οστεοπόρωση

xristiana

Κοντά ζυμαρικά με τυριά, κρέμα και μπέικον – Πολύ εύκολα

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 26/3

xristiana