ΚεντρικήΟμορφιά

Πρωτότυπος οδηγός ομορφιάς: Πώς να γερνάμε καλά: 9 βασικές συμβουλές για να μεγαλώσουμε όμορφα!

30/3/2023

Το να μεγαλώνουμε όμορφα μας απασχολεί, καθώς τα χρόνια περνούν. Το ξέρουμε ότι αποτελεί μια φυσική διαδικασία που δεν μπορούμε να αποφύγουμε.

Αλλά η φροντίδα του προσώπου και του σώματός μας, καθώς και η υιοθέτηση υγιεινών πρακτικών που προάγουν τη συνολική ευεξία είναι απαραίτητη για να πάρουμε τον χρόνο με το μέρος μας! Αν λοιπόν, ψάχνουμε τρόπους για να κάνουμε τον χρόνο φίλο μας και να διατηρήσουμε τη νεανική μας λάμψη, τότε βρισκόμαστε στο σωστό σημείο! Ενημερωθείτε!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Δέρμα! Το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας! Επιβαρύνεται από πολλές αιτίες και διάφορους παράγοντες, όπως η έκθεση στον ήλιο, η ρύπανση και οι κακές συνήθειες που ακολουθούμε στην καθημερινότητά μας.

Ακολουθώντας τις εννιά συμβουλές από αυτόν τον πρωτότυπο οδηγό ομορφιάς, θα αισθανόμαστε και θα φαινόμαστε ακόμα πιο όμορφες καθώς μεγαλώνουμε! Από τη φροντίδα του δέρματος μέχρι την άσκηση, οι προτάσεις που ακολουθούν θα μας βοηθήσουν να τονώσουμε την υγεία μας και να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις της γήρανσης. Ας εξερευνήσουμε τα στοιχεία και ας τα εφαρμόσουμε άμεσα, ώστε να κρατήσουμε την ομορφιά μας αψεγάδιαστη!

1. Ηλιοπροστασία: Ελαχιστοποιούμε την έκθεση και εφαρμόζουμε ευλαβικά το αντηλιακό μας

Εάν περιορίσουμε την έκθεσή μας στον ήλιο είναι βέβαιο πως θα προστατεύσουμε το δέρμα μας, μειώνοντας και τις πιθανότητες πρόωρης γήρανσης. Ωστόσο, δεν μπορούμε να αποφύγουμε τον ήλιο για πάντα!

Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι απαραίτητο να λάβουμε τα μέτρα μας, ώστε να αποτρέψουμε τις ανεπιθύμητες αλλοιώσεις. Εκτός από τη χρήση του αντηλιακού, όμως, υπάρχουν και φυσικές επιλογές για τη μείωση της έκθεσης στον ήλιο.

Φορώντας ένα καπέλο με φαρδύ γείσο ή ένα μακρυμάνικο πουκάμισο θα μας βοηθήσει να προστατεύσουμε το δέρμα μας από τις βλαβερές ακτίνες UV. Επιπλέον, τέτοιες επιλογές θα μας προστατέψουν από τον ήλιο και στις υπαίθριες δραστηριότητές μας.

Η πρόληψη της φωτογήρανσης, όμως, που περιλαμβάνει εμφάνιση κηλίδων, ανομοιόμορφη υφή του δέρματος και δημιουργία ρυτίδων, απαιτεί την εφαρμογή αντηλιακού με δείκτη προστασίας SPF 30 ή υψηλότερο, πριν να εκτεθεί η ευαίσθητη επιδερμίδα μας στις ακτίνες του ήλιου.

Το αντηλιακό όχι μόνο μειώνει τον κίνδυνο ηλιακού εγκαύματος, αλλά εμποδίζει επίσης την ακτινοβολία που μπορεί να προκαλέσει πιο σοβαρές δερματικές παθήσεις. Δεν ξεχνάμε λοιπόν, να προστατεύουμε το δέρμα μας με αντηλιακά, κατάλληλα ρούχα και αξεσουάρ, όταν βρισκόμαστε σε εξωτερικούς χώρους.

2. Επενδύουμε στη βιταμίνη C, μέσω διατροφής και επιλογής εξειδικευμένων προϊόντων

Αν και το σώμα μας δεν παράγει βιταμίνη C, επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι προλαμβάνει τις ρυτίδες και προάγει την υγεία του δέρματος. Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την υγεία της επιδερμίδας μας είναι ότι παίζει καθοριστικό ρόλο στην παραγωγή κολλαγόνου, την πρωτεΐνη που είναι υπεύθυνη για τη δύναμη και την ελαστικότητα του δέρματος.

Η βιταμίνη C βέβαια, αποτελεί και ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, που προστατεύει το δέρμα μας από τη ρύπανση και τις βλάβες από τον ήλιο. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνη C όπως τα εσπεριδοειδή, οι πιπεριές, τα ακτινίδια, το μπρόκολο, οι φράουλες και οι ντομάτες είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αυξήσουμε την πρόσληψη.

Ωστόσο, εάν θέλουμε να δώσουμε στο δέρμα μας μια επιπλέον ώθηση, μπορούμε να συμπεριλάβουμε στη ρουτίνα της ομορφιάς μας, μια κρέμα πλούσια σε βιταμίνη C ή ένα προϊόν καθαρισμού εμπλουτισμένο με βιταμίνη C, για να διατηρήσουμε το δέρμα μας λαμπερό.

3. Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για την ισορροπία της επιδερμίδας

Μέσα από τα άρθρα ομορφιάς και τις δερματολογικές προτάσεις είναι πιθανόν να έχουμε παρατηρήσει πως  τα τελευταία χρόνια, η κοσμητολογία προτρέπει προς τη χρήση ενυδατικών προϊόντων, αγγίζοντας κάποιες φορές την υπερβολή.

Το να χρησιμοποιούμε, όμως, μια απλή ενυδατική κρέμα είναι απαραίτητη κίνηση για να αναζωογονήσουμε το δέρμα μας, χωρίς να διαταραχθεί η φυσική διαδικασία της ενυδάτωσής του. Το νερό που παγιδεύεται στο δέρμα μας, διαχέεται καθώς μεγαλώνουμε δημιουργώντας ένα ξηρό περιβάλλον, με αποτέλεσμα να χάνεται η ελαστικότητα και να εμφανίζονται λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Για να το καταπολεμήσουμε αυτό, η χρήση μιας ενυδατικής κρέμας προσώπου είναι απαραίτητη.

Οι ενυδατικές κρέμες βοηθούν στην αναπλήρωση του νερού που χάνεται από το δέρμα μας, αποκαθιστώντας την ελαστικότητα και προλαμβάνοντας τις ρυτίδες. Για βέλτιστα αποτελέσματα, θα πρέπει να εφαρμόσουμε την ενυδατική μας κρέμα τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, κατά προτίμηση το πρωί και πριν τον ύπνο το βράδυ.

Ξεκινάμε καθαρίζοντας το πρόσωπό μας με χλιαρό νερό και ένα απαλό καθαριστικό, ώστε να ανοίξουν οι πόροι και, στη συνέχεια, εφαρμόζουμε την ενυδατική κρέμα σε μέγεθος μπιζελιού, ομοιόμορφα σε όλο το πρόσωπο και τον λαιμό μας. Η συνεχής χρήση ενυδατικής κρέμας στο πρόσωπό μας μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη των ρυτίδων και να διατηρήσει την ελαστικότητα, μειώνοντας τα φυσικά σημάδια γήρανσης.

4. Ο επαρκής ύπνος βοηθά στην αποκατάσταση της σωστής λειτουργίας του δέρματος

Εάν πιστεύουμε πως ο ύπνος δεν παίζει ουσιαστικό ρόλο στην περιποίηση της επιδερμίδας, έχουμε λανθασμένη εντύπωση! Ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί να επηρεάσει τη διαδικασία αποκατάστασης του δέρματός μας.

Προτεραιότητα αυτής της βιολογικής μας ανάγκης είναι η αποκατάσταση της σωστής λειτουργίας του δέρματος, συμπεριλαμβανομένης της ροής του αίματος, της απομάκρυνσης των τοξινών και της αποκατάστασης της βλάβης του κολλαγόνου.

Και το σημαντικότερο; Η έλλειψη ύπνου μπορεί επίσης, να συμβάλει σε μια πιο γερασμένη επιδερμίδα, με την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Ο καλύτερος τρόπος για να μετριάσουμε το πρόβλημα είναι να διασφαλίσουμε ότι θα κοιμόμαστε αρκετά. Επιδιώκοντας να απολαύσουμε τουλάχιστον, επτά με οκτώ ώρες ποιοτικού ύπνου κάθε βράδυ, θα καταφέρουμε να βελτιστοποιήσουμε τη λειτουργία του σώματός μας και να ελαχιστοποιήσουμε τα σημάδια γήρανσης.

Ακόμη και η απώλεια μίας ή δύο ωρών ύπνου κάθε βράδυ μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία και την εμφάνιση του δέρματός μας, επομένως δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάμε τη δύναμη ενός καλού ύπνου!

5. Λάμψη με ιατρικές θεραπείες που θα επαναφέρουν τη νεανικότητα μας

Η διατήρηση θετικών συνηθειών στον τρόπο ζωής είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προωθήσουμε μια νεανική εμφάνιση, αλλά δεν είναι η μόνη επιλογή. Εάν αναζητάμε πιο άμεσα αποτελέσματα, μπορούμε να κλείσουμε ένα ραντεβού σε εξειδικευμένους γιατρούς ή σε αξιόπιστες κλινικές αισθητικής.

Ποσφέρουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών για την αντιμετώπιση κοινών δερματικών προβλημάτων όπως κηλίδες από τον ήλιο, αποχρωματισμό και πανάδες, καθώς και θεραπείες για την ενίσχυση των χαρακτηριστικών του προσώπου μας, όπως δερματικά πληρωτικά και αντιρυτιδικές ενέσεις.

Αξιοποιώντας αυτές τις θεραπείες, μπορούμε να πετύχουμε μια λαμπερή, νεανική επιδερμίδα που θα μας κάνει να δείχνουμε χρόνια ή και δεκαετίες νεότερη! Ας μη διστάσουμε λοιπόν, να αναζητήσουμε επαγγελματική βοήθεια για να γυρίσουμε το ρολόι πίσω και να ολοκληρώσουμε την εμφάνιση που επιθυμούμε!

6. Η υπερβολική χρήση καλλυντικών προϊόντων μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα

Η αφθονία των καλλυντικών προϊόντων περιποίησης που υπάρχει στην αγορά, μπορεί να μας ωθήσει σε υπερβολές, με αποτέλεσμα αντί για βελτίωση να αποκτήσουμε ακόμα ένα πρόβλημα, όπως η έντονη ευαισθησία της επιδερμίδας μας.

Δεν ξεχνάμε λοιπόν, πως η  υπερβολική χρήση καλλυντικών προϊόντων, με ιδιαίτερα εμπλουτισμένες συνθέσεις, ενδέχεται να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος. Εάν λοιπόν, αισθανθούμε κάψιμο ή ερεθισμό όταν χρησιμοποιούμε ένα προϊόν, είναι καλύτερο να διακόψουμε τη χρήση του και να ακολουθήσουμε πιο ήπιες, εναλλακτικές λύσεις.

7. Διακόπτουμε το κάπνισμα για να προστατεύσουμε το δέρμα μας από την πρόωρη γήρανση

Το να περνάμε υπερβολικό χρόνο στον ήλιο μπορεί να βλάψει το δέρμα μας, αλλά το κάπνισμα θεωρείται επίσης, ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε. Το κάπνισμα διαταράσσει την κυκλοφορία του αίματος, μειώνει την αποκατάσταση του δέρματος και θαμπώνει τη φυσική λάμψη της επιδερμίδας μας.

Αν και δεν καπνίζουμε για να προκαλέσουμε βλάβη στο δέρμα μας, τέτοιες ανθυγιεινές επιλογές στην καθημερινότητα μας μπορούν να συσσωρευτούν και να δημιουργήσουν αρνητικές μακροπρόθεσμες συνέπειες.

Στην πραγματικότητα, οι καθημερινές μας συνήθειες έχουν ζωτική σημασία για τη βελτίωση της υγείας του δέρματός μας, τη μείωση των ρυτίδων, την επιβράδυνση της γήρανσης και την καλύτερη αίσθηση της επιδερμίδας μας, γενικά.

Το να δίνουμε προτεραιότητα στην υγεία του δέρματός μας σημαίνει επίσης, πως πρέπει να λαμβάνουμε σκόπιμες αποφάσεις που θα προάγουν την ευεξία του.

8. Οι γκριμάτσες και το συνοφρύωμα μπορούν να προκαλέσουν ρυτίδες και γραμμές έκφρασης

Τα προβλήματα όρασης όπως ο αστιγματισμός και ο καταρράκτης είναι κοινά, ιδιαίτερα όταν τα χρόνια περνούν. Το να σουφρώνουμε τα φρύδια μας για να οξύνουμε την όρασή μας είναι μια συνηθισμένη κίνηση, ειδικά όταν θέλουμε να διαβάσουμε κάτι.

Ωστόσο, οι επαναλαμβανόμενες εκφράσεις του προσώπου μας μπορεί να προκαλέσουν ρυτίδες και γραμμές έκφρασης στο μεσόφρυο και στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών, οι οποίες θα γίνουν και πιο εμφανείς με την πάροδο του χρόνου.

Εάν δυσκολευόμαστε να δούμε κάτι από μακριά, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσουμε γυαλιά ή φακούς επαφής, αντί να συνοφρυωνόμαστε. Ακόμη βέβαια, και με το να χαμογελάμε πολύ συχνά μπορεί να έχουμε παρόμοια αποτελέσματα, αλλά η ζωή είναι ωραία οπότε αξίζει να το διασκεδάσουμε!

9. Απομακρύνοντας τον ιδρώτα και τις ακαθαρσίες θα διατηρήσουμε την ισορροπία

Το να αφήνουμε τον ιδρώτα να κυλάει στο πρόσωπό μας για παρατεταμένες περιόδους μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους και εξάρσεις, κυρίως εάν ιδρώνουμε συχνά. Είναι σημαντικό να σκουπίζουμε τον ιδρώτα μας αμέσως μετά την προπόνηση ή την έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες.

Χρησιμοποιώντας ένα καθαρό χαρτομάντιλο, ταμπονάρουμε  απαλά το πρόσωπό μας για να αφαιρέσουμε τον υπερβολικό ιδρώτα και τις ακαθαρσίες που μπορεί να έχουν συσσωρευτεί στο δέρμα μας.

Αυτή η απλή συνήθεια θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε το πρόσωπό μας καθαρό και θα ενισχύσει τη νεανική λάμψη, ενώ την ίδια στιγμή θα μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ακμής και των ανεπιθύμητων προβλημάτων που συνοδεύουν το φαινόμενο.

Συμπέρασμα

Αν και το να μεγαλώνουμε αποτελεί μια φυσική διαδικασία και είναι αναπόφευκτο, μπορούμε να κατορθώσουμε να περάσουμε τα χρόνια μας με χάρη και να διατηρήσουμε μια υγιή, νεανική εμφάνιση.

Βασικό κεφάλαιο στην προσπάθειά μας είναι να φροντίζουμε το σώμα μας και να υιοθετούμε υγιεινές πρακτικές που θα προάγουν τη συνολική ευεξία, η οποία θεωρείται ζωτικής σημασίας ώστε να μετριαστούν οι αρνητικές συνέπειες στο δέρμα μας.

Εάν ακολουθήσουμε τις πρακτικές συμβουλές που αναφέραμε, θα καταφέρουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση του δέρματος μας, να επιβραδύνουμε τη διαδικασία γήρανσης και να αγκαλιάσουμε την ομορφιά μας.

Δίνοντας προτεραιότητα στην υγεία του δέρματος μας και ακολουθώντας αποφάσεις που θα προάγουν την ευεξία του είναι βέβαιο πως θα έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Αίθριος ο καιρός με σποραδικές βροχές

xristiana

ΔΡΑΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ HIV/AIDS

xristiana

«Σταύρος Κουγιουμτζής – Άσε με πάλι να σου πω»

xristiana