ΚεντρικήΜαγειρική

Μύδια με σάλτσα ντομάτας και σκόρδου

5/3/2023

Υλικά

  • 1 κιλό μύδια, πολύ καλά καθαρισμένα
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κονσέρβα ντομάτες σε κύβους
  • 1/2 κ. γλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κ. σ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό, συν περισσότερο για το γαρνίρισμα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Ψητό ψωμί, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί και να μαλακώσει, 5 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί, 1 λεπτό ακόμα.

Βήμα 2
Προσθέστε τους κύβους ντομάτας, το κρασί και τον μαϊντανό και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3
Προσθέστε τα μύδια και σιγοβράστε μέχρι να ανοίξουν όλα τα κελύφη. (Πετάξτε τα όστρακα που δεν έχουν ανοίξει).

Βήμα 4
Γαρνίρετε με περισσότερο μαϊντανό και σερβίρετε με ψητό ψωμί.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Η Καλαμαριά γιορτάζει την Καθαρά Δευτέρα στην Πλαζ Αρετσούς

xristiana

Περπατάμε Ξανά Μαζί Για Τη Φιλία Και Την Κοινωνική Ένταξη Ατόμων Με Νοητική Στέρηση

xristiana

Καθαριστικό gel προσώπου vs λάδι καθαρισμού

xristiana