ΚεντρικήΟμορφιά

Μπορεί το ελαιόλαδο να σώσει τα μαλλιά σου από την πιτυρίδα;

31/3/2023

Η πιτυρίδα είναι μια από τις πιο ενοχλητικές καταστάσεις που σχετίζονται με τα μαλλιά και την υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Μπορεί να είναι το αποτέλεσμα ξηροδερμίας στο δέρμα ή μιας δερματικής πάθησης που ονομάζεται σμηγματορροϊκή δερματίτιδα.

Πέρα από το αισθητικό της υπόθεσης το οποίο σίγουρα μειώνει την αίσθηση άνεσης και την αυτοπεποίθηση του ατόμου που εμφανίζει πιτυρίδα, αυτή έχει συμπτώματα όπως ο κνησμός που είναι επίσης δυσάρεστα.

Υπάρχουν, ωστόσο ορισμένοι τρόποι για να καταπολεμήσεις την πιτυρίδα και δεν αναφερόμαστε μόνο στα προϊόντα περιποίησης μαλλιών τα οποία είναι φτιαγμένα για τον σκοπό αυτό. Μπορείς να σώσεις τα μαλλιά σου και το τριχωτό από αυτόν τον «εχθρό» κάνοντας χρήση ενός φυσικού προϊόντος που δεν είναι άλλο από το θαυματουργό ελαιόλαδο!

Πώς ακριβώς όμως λειτουργεί το ελαιόλαδο σε αυτήν την περίπτωση; Θεωρείται μια από τις πιο σπουδαίες φυσικές θεραπείες για να διατηρήσεις τα μαλλιά σου υγιή. Είναι τόσο θρεπτικό και γεμάτο από αντιοξειδωτικά στοιχεία, που δεν θα μπορούσε να δρα παρά μόνο ευεργετικά τόσο για την τρίχα όσο και το τριχωτό της κεφαλής.

Το ελαιόλαδο ή αλλιώς ο «υγρός χρυσός» όπως το αποκαλούν συχνά, λειτουργεί ως ένα φυσικό conditioner για την τρίχα, προσφέροντας ενυδάτωση στην ξηρότητα του τριχωτού της κεφαλής και μειώνοντας την εμφάνιση των «flakes», δηλαδή αυτών των αντιαισθητικών λευκών κομματιών που πέφτουν στους ώμους.

Επίσης, χάρη στα αντιοξειδωτικά του και τις αντιβακτηριακές του ιδιότητες, το ελαιόλαδο λειτουργεί ως ένα πολύ καλό καθαριστικό της τρίχας, το οποίο ξεμπλοκάρει τους πόρους, ενώ παράλληλα προστατεύει τα μαλλιά από μέσα προς τα έξω.

Φτιάξε λοιπόν ένα φανταστικό λάδι περιποίησης κατά της πιτυρίδας και δες τα αποτελέσματα άμεσα στο κεφάλι σου. Χρησιμοποίησε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μια κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο, ανακάτεψε τα καλά και εφάρμοσε το hair oil σου σε όλο το κεφάλι, κάνοντας απαλό μασάζ.

Αυτό το λάδι πρέπει εφαρμοστεί πριν από τον ύπνο, ώστε να δράσει κατά τη διάρκεια της νύχτας ή για 30 λεπτά. Μετά το πέρασμα αυτού του διαστήματος, λούσε τα μαλλιά σου κανονικά με ένα sulfate-free σαμπουάν. Μην ξεχάσεις να βάλεις conditioner, αλλά μόνο στα μήκη.

Πηγή: https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Το πιο γρήγορο μιλφέιγ μέσα σε 10 λεπτά!

xristiana

Στον Έβρο ο Τριαντόπουλος – Η δημοσιονομική επίπτωση του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ

xristiana

Ομοσπονδία Παιδιάτρων: Aναγκαία η επαναφορά της μάσκας στους κλειστούς χώρους

xristiana