ΚεντρικήΚοινωνικά

Μαθητική Εμπορική Έκθεση Θεσσαλονίκης 2023

28/3/2023

Μαθητική Εμπορική Έκθεση Θεσσαλονίκης 2023 που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Μαρτίου στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos από τις 09:00 έως τις 15:00.

Mαθητές και μαθήτριες, 15 έως και 18 ετών, από τη Βόρεια Ελλάδα, θα παρουσιάσουν τις έξυπνες «επιχειρήσεις» τους που δημιούργησαν στην διάρκεια της σχολικής χρονιάς και θα διαγωνιστούν.

Oι Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις διοργανώνονται από το Junior Achievement Greece στο πλαίσιο του παγκόσμιου προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση – CompanyProgram» το οποίο τελεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Συνολικά 54 μαθητικές «startup»(900 παιδιά) έλαβαν μέρος στην εκδήλωση της Αθήνας, από σχολεία της Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας, ενώ στη Θεσσαλονίκη συμμετέχουν 33 Εικονικές Επιχειρήσεις (600 παιδιά) από Γυμνάσια και Λύκεια της Βόρειας Ελλάδας

Oι εμπορικές εκθέσεις είναι οι εμβληματικές εκδηλώσεις του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» και φιλοξενούνται στο TheMallAthens και το MediterraneanCosmos. 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετέχουν κάθε χρόνο με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό καθώς τις εκείνες τις ημέρες βρίσκονται ανάμεσα στις αληθινές επιχειρήσεις των εμπορικών κέντρων, βλέπουν τη δουλειά των άλλων σχολείων και νιώθουν αληθινοί «επιχειρηματίες». 

Οι μικροί «startuppers» θα παρουσιάσουν τις καινοτομίες τους σε περίπτερα

Τα παιδιά θα βρίσκονται για 7 ώρες στο δικό τους μικρό «κατάστημα» – περίπτερο στο οποίο θα πωλούν τα προϊόντα τους.ToJuniorAchievementGreeceπροσκαλεί το κοινό να επισκεφτεί την εμπορική έκθεση καινα υποστηρίξει την προσπάθεια των παιδιών αγοράζοντας τα καινοτόμα προϊόντα τους και δοκιμάζοντας τις έξυπνες και τεχνολογικά προηγμένες υπηρεσίες που προσφέρουν, οι οποίες λύνουν οικολογικά και κοινωνικά προβλήματα.Στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση Θεσσαλονίκης 2023 συμμετέχουν οι εξής Μαθητικές Εικονικές Επιχειρήσεις (με αλφαβητική σειρά επωνυμίας της «επιχείρησης»):

Πηγή: https://www.thestival.gr

Related posts

Πώς θα ανεβάσετε την ψυχολογία σας: Μικρά και απλά tips που θα βοηθήσουν ώστε να βλέπετε τη ζωή με αισιοδοξία

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Εθελοντική Αιμοδοσία Στη Μνήμη Της Μικρής Ρεγγίνας

xristiana