News ΑΜΕΑΚεντρική

Θεσσαλονίκη: Ο Μαραθώνιος Αγκαλιάζει Όλους Τους Δρομείς Και Υποδέχεται Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου ΑμεΑ

30/3/2023

Ο συμπεριληπτικός χαρακτήρας και η κοινωνική διάσταση του 17ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin θα αναδειχθούν φέτος περισσότερο από κάθε άλλη φορά, στο μεγάλο ραντεβού της Κυριακής 30 Απριλίου 2023. Όπως ακριβώς διαμηνύει το σύνθημα της διοργάνωσης «όλοι μπορούμε, όλοι συμμετέχουμε», ο «Μαραθώνιος της Ιστορίας» θα είναι μία γιορτή για όλους, δίνοντας σε κάθε συμμετέχοντα την ευκαιρία να απολαύσει ισότιμα μία μοναδική δρομική εμπειρία.

Η φετινή διοργάνωση, που είναι αφιερωμένη στην οικογένεια, θα δώσει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο στις ευπαθείς ομάδες και θα στείλει ισχυρά μηνύματα κοινωνικής ευαισθησίας μέσα από την παρουσία των ΑμεΑ, των πραγματικών νικητών της ζωής, που δηλώνουν σταθερά παρόντες στην εκκίνηση όλων των δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος και ξεπερνούν κάθε εμπόδιο, ώστε να φτάσουν μέχρι τη γραμμή του τερματισμού.

Παράλληλα, μάλιστα, με τον 17ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin της 30ής Απριλίου, πρόκειται να διεξαχθεί το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου ΑμεΑ, σε συνεργασία της Οργανωτικής Επιτροπής με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ).

Την πρωτοποριακή αυτή σύμπραξη σχολίασε η Πρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Ιωάννα Καρυοφύλλη, τονίζοντας τα εξής: «Ο αθλητισμός ενώνει και σπάει κατεστημένα. Σ’ ένα αθλητικό, αλλά και κοινωνικό γεγονός, δεν πρέπει να υπάρχουν διαφορές, ούτε διακρίσεις. Είναι όλοι Αθλητές και Αθλήτριες με δικαίωμα στη συμμετοχή!»

Δυναμικό «παρών» θα δώσει και η ομάδα «Τρέξε Μαζί Μου» (https://trexe.gr), που θα πάρει μέρος με επτά αμαξίδια, προσφέροντας σε ισάριθμους ανθρώπους με αναπηρία και σε ισάριθμους συνοδούς μία εμπειρία που εξυψώνει…

Ο εμπνευστής αυτής της προσπάθειας, Βασίλης Γερογιάννης, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η ιστορία ξεκίνησε όταν συναντηθήκαμε τυχαία στον Μαραθώνιο της Αθήνας τον Νοέμβριο του 2013, τότε που ο Αχιλλέας συνόδευε τον Γιαννάκη σε αμαξίδιο και τρέξαμε μαζί τα τελευταία δύο χιλιόμετρα της διαδρομής.

Λίγους μήνες μετά, τον Απρίλιο του 2014, συμμετείχαμε παρέα στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ. Αυτός ήταν ο πρώτος Μαραθώνιος της κόρης μου Μαριλένας και έκτοτε συμμετέχουμε ανελλιπώς στους Μαραθωνίους της Αθήνας. Μετά από οκτώ χρόνια επιστρέψαμε στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη όπου συμμετείχαμε στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο με μια μεγαλύτερη “παρέα”. Πλέον η ομάδα “Τρέξε Μαζί Μου” συμμετέχει με επτά αμαξίδια και ευελπιστεί να τα πολλαπλασιάσει στο άμεσο μέλλον για να σκορπίσει χαρά σε περισσότερα ΑμεΑ και να υποστηρίξει με τον μοναδικό τρόπο την συμπερίληψη!»

Πηγή: https://www.thestival.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Καστοριά: Αρσενικός κύκνος ακόμα περιμένει το ταίρι του που έχει πεθάνει

xristiana

«Η Παιδική Ομπρέλα γιορτάζει» τα 3 χρόνια λειτουργίας

xristiana

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 4/2

xristiana