ΚεντρικήΟμορφιά

Θέλετε πιο υγιές δέρμα; Δοκιμάστε αυτές τις 7 συμβουλές περιποίησης!

27/3/2023

Με την κυκλοφορία νέων προϊόντων κάθε πέντε δευτερόλεπτα και με έναν καταιγισμό πληροφοριών από παντού… υπάρχει πολύς θόρυβος στη βιομηχανία περιποίησης δέρματος.

Ακόμη και όταν «νομίζουμε» ότι έχουμε πετύχει την τέλεια ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας, υπάρχει πάντα κάτι που ισχυρίζεται ότι είναι λίγο καλύτερο. Είναι ένας κύκλος που δεν τελειώνει ποτέ! Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποκτήσετε υγιές, λαμπερό δέρμα που είναι εντελώς υποτιμημένοι, αλλά κάνουν όλη τη διαφορά, χωρίς να ξοδέψετε μία περιουσία!

Από τη Μαρία Καλοπούλου 

Αφού έχουμε δοκιμάσει διαφορετικές μεθόδους και διαφορετικά καλλυντικά, ακόμη και αυτά που υπόσχονται τη «μαγεία σε ένα βαζάκι», αλλά πιθανόν δεν είστε ευχαριστημένες, ελάτε να δούμε μερικά πιο απλά και πιο οικονομικά πράγματα που μπορείτε να εφαρμόσετε με πολύ καλά αποτελέσματα.

1. Πίνετε άφθονο νερό

Ξέρω ότι ξέρετε ότι πρέπει να πίνετε νερό, αλλά θα το ξαναπώ γιατί είναι τόσο σημαντικό για την επίτευξη υγιούς, λαμπερού δέρματος (και φυσικά, για τη συνολική υγεία σας). Η πρόσληψη νερού συνδέεται με την καλύτερη ενυδάτωση του δέρματος, την πέψη, την κυκλοφορία του αίματος και τη συνολική λειτουργία των κυττάρων στο σώμα μας.

Ο ορισμός του «αρκετού» νερού ποικίλλει για κάθε άτομο, οπότε προσπαθήστε να πίνετε τη σωστή ποσότητα για το σώμα σας [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ] για να δείτε «λαμπερά» αποτελέσματα. Ο καλύτερος τρόπος για να θυμάστε να πίνετε νερό; Να έχετε πάντα κοντά σας ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι νερό.

2. Συμπληρώστε το κολλαγόνο με τη διατροφή σας

Ως η πιο άφθονη πρωτεΐνη στο σώμα μας, το κολλαγόνο είναι υπεύθυνο για τη δομή, την ελαστικότητα και την αναζωογόνηση του δέρματός μας (και των τενόντων, των συνδέσμων και των μυών μας!). Το σώμα μας το παράγει φυσικά, αλλά μπορούμε επίσης να το συμπληρώσουμε με τη διατροφή μας.

Είτε επιλέξετε να προσθέσετε μια σκόνη κολλαγόνου ή βιταμίνη στη ρουτίνα σας είτε να ενσωματώσετε στη διατροφή σας περισσότερες τροφές που είναι πλούσιες σε κολλαγόνο, όπως ζωμό κόκαλων, ψάρι, πράσινα λαχανικά,  φασόλια, ντομάτες, πιπεριές και σκόρδο, το κολλαγόνο μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την ενυδάτωση στο δέρμα σας—ειδικά όσο μεγαλώνετε. 

3. Κοιμηθείτε με μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη

Οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες έγιναν στη μόδα πριν από μερικά χρόνια και για καλό λόγο. Όχι μόνο βοηθούν στη μείωση του σπασίματος και του φριζαρίσματος των μαλλιών, αλλά προσφέρουν επίσης απίστευτα οφέλη για το δέρμα, ιδιαίτερα το ευαίσθητο δέρμα.

Η αλλαγή από μια παραδοσιακή μαξιλαροθήκη από βαμβάκι, πολυεστέρα ή κάτι παρόμοιο σε μια μεταξένια λεία μαξιλαροθήκη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του ερεθισμού, της φλεγμονής και στην εμφάνιση των ρυτίδων. Ψάχνετε για μια πιο οικονομική εναλλακτική; Το σατέν είναι το επόμενο καλύτερο πράγμα.

4. Δώστε προτεραιότητα στις θρεπτικές τροφές

Το όχι και τόσο μυστικό για υγιές, λαμπερό δέρμα; Τρώγοντας μια καλά ισορροπημένη διατροφή που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που αγαπούν το δέρμα. Για παράδειγμα, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται σε τρόφιμα όπως ο σολομός και οι σπόροι chia μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής.

Η βιταμίνη C που βρίσκεται σε τρόφιμα, όπως τα πορτοκάλια και οι πιπεριές μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των ρυτίδων. Δίνοντας προτεραιότητα σε τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, μπορείτε να θρέψετε το δέρμα σας από μέσα προς τα έξω.

Και φυσικά, ενώ πιστεύουμε ότι κανένα φαγητό δεν είναι κακό φαγητό, ο περιορισμός των ραφιναρισμένων σακχάρων, του φαστ φουντ, των φλεγμονωδών ελαίων και του αλκοόλ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής, του ερεθισμού και των λεπτών γραμμών.

5. Χρησιμοποιήστε εργαλεία μασάζ προσώπου

Gua Sha(Δεν ξέρετε τι είναι; ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ!) , ρόλερ από νεφρίτη ή χαλαζία [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ], κύλινδροι πάγου, σφαίρες πάγου, συσκευές μικρορεύματος—η λίστα συνεχίζεται και συνεχίζεται—και μας αρέσουν όλα. Σοβαρά!

Είτε πάσχετε από φλεγμονή, ακμή, ερυθρότητα ή ξηρότητα, ενδιαφέρεστε απλώς για τεχνικές αντιγήρανσης ή θέλετε ένα εργαλείο που θα βοηθήσει τα προϊόντα σας να απορροφηθούν καλύτερα, υπάρχει ένα εργαλείο μασάζ προσώπου στην αγορά που μπορείτε να ενσωματώσετε στην καθημερινότητά σας ρουτίνα που θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε τη φυσική λάμψη του δέρματός σας.

6. Καθαρίζετε τακτικά τα πινέλα του μακιγιάζ σας

Δεν υπερβάλλω όταν λέω ότι με απαλό σαπούνι, λίγο νερό και πέντε λεπτά από τον χρόνο σας, μπορείτε να είστε στον δρόμο σας για πιο υγιές δέρμα. Τα πινέλα μακιγιάζ (και τα σφουγγάρια) μπορούν εύκολα να συσσωρεύσουν νεκρά κύτταρα, λιπαρότητα, βρωμιά, βακτήρια, ρύπους και πολλά άλλα, επομένως θα πρέπει να καθαρίζονται τακτικά.

Ένα καλό διάστημα είναι κάθε 7-10 ημέρες για να αποφευχθεί οποιαδήποτε δυσάρεστη μεταφορά στο δέρμα σας και στα προϊόντα σας. Θέλετε να τα προστατέψετε ακόμα περισσότερο από τη βρωμιά; Αποθηκεύστε τα χωριστά από τα υπόλοιπα προϊόντα περιποίησης σας.

7. Ελαχιστοποιήστε το άγχος

Το άγχος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το δέρμα σας εξίσου αν όχι περισσότερο από τα βρώμικα πινέλα μακιγιάζ και μια διατροφή γεμάτη με φλεγμονώδεις τροφές, άρα;

Εστιάστε στην ελαχιστοποίηση του άγχους στην καθημερινότητά σας. Η αυξημένη κορτιζόλη μπορεί να εξαντλήσει τα φυσικά έλαια του δέρματός σας και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σπυράκια, ρυτίδες, θαμπάδα, ακόμη και σε έξαρση ροδόχρου ακμής ή εκζέματος.

Επομένως, εάν αισθάνεστε ότι έχετε δοκιμάσει κάθε προϊόν και κάθε συμβουλή για την υγεία του δέρματος, αλλά εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε τα ίδια προβλήματα περιποίησης, βγάλτε από τη ζωή σας ό,τι θα μπορούσε να προκαλεί άγχος και υιοθετήστε αλλαγές στον τρόπο ζωής (διαλογισμός, ημερολόγιο, άσκηση χαμηλής έντασης κ.λπ.) για να το υποστηρίξετε.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Stand up Comedy φιλανθρωπικού χαρακτήρα

xristiana

Καιρός: Συνεχίζεται το ανοιξιάτικο σκηνικό – Πότε αλλάζει

xristiana

Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα σήμερα – Δείτε το εορταστικό ωράριο μέχρι τις 2 Ιανουαρίου

xristiana