ΚεντρικήΟμορφιά

Η τέλεια μάσκα για λεπτά μαλλιά που έχουν καταστραφεί από τη θερμότητα!

24/3/2023

Μια ολοκληρωμένη ρουτίνα μαλλιών πρέπει να έχει μέσα μία θρεπτικά μάσκα της επιλογής σου. Ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις όπως ξηρότητα, σπάσιμο, τριχόπτωση υπάρχει και μία μάσκα μαλλιών που θα γίνει σύμμαχός σου. Αλλά ας είμαστε ειλικρινής, τα περισσότερα προϊόντα μαλλιών είναι πολύ ακριβά για να μπορείς να τα αγοράσεις όσο συχνά συνιστάται.

Ευτυχώς, όμως, όταν μιλάμε για μάσκες μαλλιών, μπορείς να φτιάξεις την δική σου με υλικά που πιθανώς έχεις ήδη στο σπίτι σου. Οι σπιτικές μάσκες μαλλιών είναι ιδανικές για όλα τα προβλήματα, καθώς η φύση έχει προνοήσει για τα πάντα.

Παρακάτω θα βρεις την κορυφαία μάσκα μαλλιών που σου προτείνουμε για αυτόν τον μήνα, ειδικά αν έχεις λεπτά μαλλιά ταλαιπωρημένα από την θερμότητα.

Η τέλεια μασκά για λεπτά μαλλιά που έχουν καταστραφεί από την θερμότητα!

Αν έχεις λεπτά μαλλιά και ψάχνεις για μια DIY μάσκα μαλλιών για να αντιμετωπίσεις τις βλάβες, τότε είσαι στο σωστό άρθρο. Η μάσκα μαλλιών με γάλα και μέλι είναι ιδανική για λεπτά ταλαιπωρημένα μαλλιά. Από την μία πλευρά, το μέλι περιέχει κερατίνη για την ενίσχυση της τρίχας και την πρόληψη του σπασίματος που προκαλείται από αδύναμα, εύθραυστα μαλλιά.

Ενθαρρύνει, επίσης, την αναγέννηση των κυττάρων για ένα πιο υγιές τριχωτό της κεφαλής και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να ηρεμήσουν τον ερεθισμό.

Όταν συνδυάζεται με το γάλα, το οποίο είναι γεμάτο πρωτεΐνες, αμινοξέα, βιταμίνη Β12, σίδηρο και ψευδάργυρο, το δίδυμο μπορεί να βοηθήσει να μαλακώσει τα μαλλιά και να υποστηρίξει τη δομή τους.

Επειδή το γάλα έχει μια αραιή, υγρή σύσταση, συνιστάται να βάλεις ένα φλιτζάνι γάλα μαζί με μια κουταλιά της σούπας μέλι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και να το ψεκάσεις στα μαλλιά σου.

Άφησε την θρεπτική μάσκα μαλλιών για 10 έως 20 λεπτά μετά το λούσιμο (στη θέση του conditioner) και στην συνέχεια ξέπλυνε με ζεστό νερό για λαμπερά, λεία μαλλιά χωρίς ταλαιπωρημένες άκρες.

Photos:Istock

Πηγή: https://glance.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πεντανόστιμο μοσχαράκι στιφάδο

xristiana

«Κατασκηνώσεις ΑμεΑ» Του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

xristiana

Μαλλιά: Τι προκαλεί τη γήρανσή τους;

xristiana