ΚεντρικήΟμορφιά

Ημέρα της Γυναίκας: Beauty tips πριν την έξοδο ή για να χαλαρώσεις στο σπίτι

8/3/2023

Η 8η ημέρα του Μαρτίου είναι αφιερωμένη στη γυναίκα. Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας καθιερώθηκε μετά την μεγάλη νίκη στο δικαίωμα ψήφου στη Σοβιετική Ρωσία το 1917. Μία μεγάλη κατάκτηση και ένα πρώτο βήμα στην ισότητα. Έκτοτε οι αλλαγές είναι πολλές και μεγάλες και κάθε χρόνο υπενθυμίζει σε όλες μας τη δύναμη που κρύβουμε αλλά και τα δικαιώματα που συνεχίζουμε να διεκδικούμε. Παράλληλα όμως είναι και μια τέλεια ευκαιρία να το γιορτάσεις. 

Είτε έχει προγραμματίσει να βγεις, είτε μείνεις στο σπίτι είναι μια καλή ευκαιρία να περιποιηθείς την επιδερμίδα σε πρόσωπο και σώμα ή να υιοθετήσεις το τέλειο beauty look. 

 Αρκεί να ακολουθήσεις τα βήματα που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις ένα λαμπερό make up look, το πιο κομψό και minimal ταυτόχρονα hairstyle ή να κάνεις σε σώμα και πρόσωπο το pampering που αξίζεις. 

Instagram: @patrickta

Αν αποφασίσεις να βγεις

Το πιθανότερο είναι να έχεις λίγο χρόνο στη διάθεση σου μιας και η έξοδος είναι προγραμματισμένη νωρίς το βράδυ. 

  • Προλαβαίνεις να εφαρμόσεις μια μάσκα λάμψης μιας και χρειάζεται να την αφήσεις να δράσει για 10 μόνο λεπτά. Ή ακόμη καλύτερα μια sheet mask που ανανεώνει την επιδερμίδα και την προετοιμάζει για το nude make up look που είναι μεγάλη τάση και ταιριάζει στην περίσταση. 
  • Μην ξεχάσεις το primer πριν το φον ντε τεν. Αν δε, έχει και την ένδειξη glow στη συσκευασία, είναι ότι καλύτερο. 
  • Ακόμη κι αν δεν χρησιμοποιήσεις ίχνος χρώματος στα μάτια και προτιμήσεις μία μόνο στρώση μάσκαρα, ένα κόκκινο κραγιόν θα σε σώσει αφού θα χαρίσει λάμψη σε όλο το πρόσωπο και μια glam πινελιά ταυτόχρονα. 
Instagram: @sammcknight1
  • Το highlighter είναι μια ακόμη καλή ιδέα. Ψηλά στα ζυγωματικά και στο κέντρο ακριβώς των χειλιών προτείνουν οι make up artists. 
  •  Όσον αφορά στα μαλλιά ένα sleek low bun θα αναβαθμίσει το make up look όσο απλό κι αν είναι. Μην ξεχνάς ότι το είδαμε στις πασαρέλες τόσο της φετινής όσο και της επόμενης σεζόν. 
  • Ένα αξεσουάρ μαλλιών είναι επίσης τέλεια ιδέα. 
Instagram: @emmahoareau

Αν μείνεις σπίτι

  • Bubble bath. Ε ναι. Αν θέλεις να χαλαρώσεις και να το “γιορτάσεις” το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις μουσική, να γεμίζεις την μπανιέρα με ζεστό νερό, άλατα και αφρόλουτρο, να ανάψεις κεριά και να διαβάσεις το αγαπημένο σου βιβλίο χωρίς δεύτερες σκέψεις. 
  • Προλαβαίνεις αν κλείσεις ραντεβού για μασάζ. Αρκεί να το κάνεις άμεσα. 
  • Ή ακόμη καλύτερα να κάνεις στον εαυτό σου δώρο μια θεραπεία προσώπου. Ακόμη κι αν δεν το κάνεις σήμερα παραμένει ένα υπέροχο δώρο για εσένα. 
  • Multi masking: Μάσκα προσώπου, μαλλιών και χειλιών. Ξάπλωσε στον καναπέ, άπλωσε τις μάσκες σου και παρακολούθησε το καινούριο επεισόδιο της αγαπημένης σου σειράς. 
  • Scrub σώματος και ενυδατικές θεραπείες σε χέρια και πόδια: Τόσο καιρό έχεις στην άκρη τα συγκεκριμένα προϊόντα αλλά δεν βρίσκεις χρόνο να τα χρησιμοποιήσεις. Σήμερα λοιπόν δεν θα ασχοληθείς με την καθημερινή σου ρουτίνα, θα προσφέρεις στον εαυτό σου αυτή την περιποίηση. 

Αν όχι σήμερα μπορείς να κάνεις δώρο στον εαυτό σου για την ημέρα της Γυναίκας μέσα στο μήνα. Τι ακριβώς; 

  • Ραντεβού στο κομμωτήριο για αλλαγή στο χρώμα ή ένα νέο κούρεμα. Το σκέφτεσαι καιρό τώρα και η συγκεκριμένη γιορτή είναι η καλύτερη ευκαιρία να ανανεωθείς και να ενισχύσεις την αυτοπεποίθηση σου.

Πηγή: https://www.tlife.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.tlife.gr

Related posts

Κτηνωδία στη Λαμία: Έκαψαν σκύλο ζωντανό

xristiana

Δ. Κορδελιού – Ευόσμου: Αρχίζουν Προγράμματα Άσκησης Για ΑμεΑ

xristiana

Πολυκυστικές ωοθήκες και ακμή: Απαντάμε στις SOS ερωτήσεις σου

xristiana