ΚεντρικήΚοινωνικά

Επιμορφωτικό Σεμινάριο Για Την Πρόληψη & Καταπολέμηση Της Σεξουαλικής Παρενόχλησης Στην Εργασία

29/3/2023

Το Women Οn Top, σε συνεργασία με την ActionAid, διοργανώνει δωρεάν διαδικτυακά επιμορφωτικά σεμινάρια στο πλαίσιο του προγράμματος Safe at Work για την πρόληψη και καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο.

Μετά τον πρώτο και δεύτερο κύκλο σεμιναρίων, που απευθυνόταν σε στελέχη ανθρώπινου δυναμικού/managers ομάδων και εργαζόμενα/αυτοαπασχολούμενα άτομα, επιστρέφουμε με ακόμη ένα σεμινάριο που απευθύνεται στο χώρο του τουρισμού!

Στόχος μας, να διασφαλίσουμε πως όλα τα άτομα που συμμετέχουν στην αγορά εργασίας έχουν τα εργαλεία για να προλάβουν και να καταπολεμήσουν τη σεξουαλική παρενόχληση, να διαχειριστούν τυχόν προβληματικές συμπεριφορές και να υποστηρίξουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από το επαγγελματικό τους περιβάλλον. 

Το σεμινάριο θα καλύψει το τι είναι αλλά και τι δεν είναι τελικά η σεξουαλική παρενόχληση, το πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί να εμφανιστεί, και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε, όταν μας φέρνουν σε δύσκολη θέση.

Θα μιλήσουμε για το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε στη δουλειά, για να καλλιεργούμε τη συμπερίληψη και τον σεβασμό, και πώς μπορούμε να θέτουμε τα όριά μας, ενώ θα μοιραστούμε μικρούς αλλά σημαντικούς κανόνες συμπεριφοράς που θα μας βοηθήσουν να μην παραβιάζουμε, έστω άθελά μας, τα όρια των συνεργατών/ιδών μας.

Τέλος, θα καταρρίψουμε μύθους που χρειάζεται να αναθεωρήσουμε, αν θέλουμε να συμβάλουμε ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του φαινομένου της σεξουαλικής παρενόχλησης στην εργασία.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, και το κάλεσμα απευθύνεται σε άτομα που απασχολούνται στο χώρο του τουρισμού.

Εισηγήτριες: Πηνελόπη Θεοδωρακάκου & Στέλλα Κάσδαγλη.
Πληροφορίες: 4/4 @ 9:00 – 11:00

Πηγή: https://womenontop.gr

Related posts

Επίτροπος Βάρχελι: Ιδιαίτερης σημασίας το έργο GREGY της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Αιγύπτου

xristiana

Ε.Σ.Α.ΜεΑ.: Εργαστήριο Συνεργασίας Στη Ναύπακτο Στις 6/2

xristiana

Αχαΐα: Επιβεβλημένες αλλαγές στο χώρο της εστίασης-Σε πρώτο πλάνο τα δικαιώματα των ΑμεΑ

xristiana