ΚεντρικήΚοινωνικά

Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία: Μαθητικός Διαγωνισμός «Για Μια Ζωή Χωρίς Κάπνισμα»

25/3/2023

Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Φωτογραφίας – εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας- διοργανώνει και φέτος η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, συνεχίζοντας μια πολυετή προσπάθεια για ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μαθητών για το κάπνισμα, το παθητικό κάπνισμα και τις πολλαπλές επιπτώσεις του στο άτομο και την κοινωνία.

Ο διαγωνισμός κάθε χρόνο πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος (31 Μαΐου).

Κύριος στόχος του διαγωνισμού είναι η ενεργός συμμετοχή μαθητών Δημοτικών σχολείων και η ανάδειξη πολλαπλών μηνυμάτων κατά του καπνίσματος, έχοντας ως μέσο την καλλιτεχνική δημιουργία. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκεται να προφυλαχτούν τα παιδιά -από μικρή ηλικία- τόσο από τη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος όσο και από το παθητικό κάπνισμα.

Ένας ακόμη στόχος είναι να ευαισθητοποιήσουν τους μεγαλύτερους για ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία και το υγειονομικό σύστημα. Οι φωτογραφίες των μαθητών θα μπορούν να αποτυπωθούν από όποιο μέσο θελήσουν, π.χ. ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, κινητό τηλέφωνο, tablet κ.ά.

Τα δημοτικά σχολεία μπορούν να στέλνουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο διαγωνισμό με ένα απλό email στο lignos@hcs.gr μέχρι τις 31 Μαρτίου 2023.

Με την αποστολή ενδιαφέροντος, θα στέλνεται απαντητικό email μαζί με την προκήρυξη του διαγωνισμού και τις λεπτομέρειές του, καθώς και μία υπεύθυνη δήλωση που πρέπει να συμπληρωθεί από το σχολείο και τον κηδεμόνα κάθε συμμετέχοντα μαθητή και να αποσταλεί μαζί με το έργο του.

Η καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική αποστολή των έργων είναι η 2 Μαΐου 2023. Τα έργα θα αποστέλλονται σε ψηφιακή μορφή και μόνο στο lignos@hcs.gr.

Ο διαγωνισμός έχει την υποστήριξη του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, καθώς δύο καθηγητές του τμήματος συμμετέχουν στην κριτική επιτροπή. Στις τρεις καλύτερες επιλεγμένες φωτογραφίες θα δοθεί ως έπαθλο χρηματικό ποσό, ενώ θα δοθούν έπαινοι σε όλους τους συμμετέχοντες. Μετά το τέλος του διαγωνισμού και σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση βράβευσης όλων των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των σχολείων που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε στο lignos@hcs.gr ή στο τηλέφωνο 2107258006.

Πηγή: https://www.ygeiamou.gr

Related posts

Oι Γιαγκίνηδες στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2023

xristiana

Πως θα δημιουργήσεις ένα υπέροχο sleek ponytail;

xristiana

Δελτίο καλών ειδήσεων

xristiana