ΚεντρικήΚοινωνικά

Εγκαινιάζεται έκθεση στην Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης με θέμα “Ξεριζωμός – Uprootingart22”

20/3/2023

Διακόσια εβδομήντα πέντε εικαστικά έργα καλλιτεχνών και μαθητών απόσχολεία  και καλλιτεχνικά  εργαστήρια της Ελλάδας και της Κύπρου, αποτελούν περιεχόμενο στην Διεθνή έκθεση Mail Art που  συνδιοργάνωσαν – υπό την αιγίδα του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού –  η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης και η εικαστικός Σοφία Αμπερίδου, με θέμα “Ξεριζωμός – Uprootingart22 “.

Το ξεχωριστό εικαστικό γεγονός έλαβε χώρα με το διεθνές κάλεσμα συμμετοχής από τον Ιανουάριο ως το τέλος του 2022 – στο πλαίσιο του επετειακού έτους για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή – και τα εγκαίνιά του θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 21 Μαρτίουστις 19.00, στο Εντευκτήριο της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης (οδός Λεωφόρου Νίκης 13, στον 2ο όροφο).

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, έχουν πραγματοποιηθεί ήδη δύο εκθέσεις, η 1η στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Κορδελιού, τον Μάιο του 2022 και η 2η στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου, τον Οκτώβριο του 2022. Παράλληλα με την 3η  προγραμματισμένη έκθεση στην Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης, θα παραδοθεί η συλλογή όλων των πρωτότυπων έργων, όπως έχουν σταλεί και θα αποτελούν αρχείο, που θα φέρει το όνομα της εμπνεύστριας «Αμπερίδου Σοφία – Mail Art – Ξεριζωμός». 

Οι συνδιοργανωτές θα συνυπογράψουν Πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής και το αρχείο θα είναι προσβάσιμο για κάθε ενδιαφερόμενο μελετητή.  
Τα εγκαίνια της έκθεσης  θα πλαισιωθούν από μια σειρά δρώμενων, στα οποία συμμετέχουν:
Οι μουσικοί: Μωυσιάδης Χρήστος λύρα, Παπαχατζάκης Γιάννης λαούτο, Χρυσικός Κυριάκος νταούλι, Αμπερίδου Παναγιώτα, φωνή

Ποιήματα θα απαγγείλουν: ο Βασίλειος Σιδηρόπουλος συγγραφέας, ο Νικόλας Τσιρώνης απόφοιτος Νομικής και η Μαρία Σαρηγιαννίδου σπουδάστρια χορού-θεάτρου.
Διάρκεια Έκθεσης: 21 – 31 Μαρτίου 2023
Ημέρες : Δευτέρα – Παρασκευή,  ώρες : 10:00 – 14:00
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 241753

Θα προσφερθούν ποντιακά εδέσματα, πρόθυμη προσφορά του καταστήματος παραδοσιακών ποντιακών προϊόντων «ΡΑΓΙΑΝ».

Related posts

«Χαμόγελο Του Παιδιού»: Δωρεάν Ιατρικές & Οδοντιατρικές Εξετάσεις Σε Παιδιά

xristiana

Εκδήλωση για την ενδοοικογενειακή βία θα πραγματοποιηθεί στο 18ο Δημοτικό Αμαρουσίου

xristiana

Φρύδια: Ποιο σχήμα σας ταιριάζει;

xristiana