ΚεντρικήΠεριβάλλον

Δήμος Ασπροπύργου: Ημερίδα Για Την Καταπολέμηση Της Ενεργειακής Φτώχειας

5/3/2023

Ο Δήμος Ασπροπύργου και η Κοινωφελής Επιχείρησή του (ΚΕΔΑ), σε συνεργασία με το Δίκτυο Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ», του οποίου είναι μέλος, προσκαλούν να συμμετάσχετε στην Ημερίδα με τίτλο: «Καταπολεμώντας την Ενεργειακή Φτώχεια: Το Ευρωπαϊκό Έργο POWERPOOR», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 7 Μαρτίου και ώρα 11:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «Δημήτριος Καλλιέρης» του Πνευματικού Κέντρου Ασπροπύργου, (Αλέκου Παναγούλη 13).

Ο Δήμος Ασπροπύργου, ως μέλος του Διαδημοτικού Δικτύου «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» – εταίρο του Ευρωπαϊκού Έργου POWERPOOR, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα της ΕΕ για την Έρευνα και την Καινοτομία Horizon 2020, συμμετέχει ενεργά σε δράσεις για τον εντοπισμό και την ανακούφιση των ενεργειακά ευάλωτων νοικοκυριών του Δήμου.

Βασικός στόχος της ημερίδας είναι η παρουσίαση στοιχείων σχετικά με τον εντοπισμό των ενεργειακά ευάλωτων νοικοκυριών, την παροχή χρήσιμων συμβουλών για την εξοικονόμηση ενέργειας και την ενθάρρυνση της αξιοποίησης εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης από τους Δημότες (π.χ. ίδρυση και συμμετοχή σε ενεργειακές κοινότητες).

Παράλληλα, ο Δήμος μένοντας πιστός στο όραμα ενίσχυσης της κοινωνικής πολιτικής και αντιλαμβανόμενος τον κρίσιμο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ενεργειακή μετάβαση προς ήπιες μορφές ενέργειας, θα παρουσιάσει το όραμα και το σχεδιασμό για την άμεση Ίδρυση Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας.

Πηγή: https://www.otavoice.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Φερρόπτωση: Φως στον μηχανισμό που συνδέεται με την παθολογία του Αλτσχάιμερ

xristiana

Οι κάψες της γιαγιάς

xristiana

Κορονοϊός: Νέο επικίνδυνο στέλεχος από τη Βόρεια Αμερική προκαλεί φόβο – 20% πιο μεταδοτικό, ποιους χτυπάει

xristiana