ΚεντρικήΟμορφιά

Βραδινή ρουτίνα: Πώς θα απομακρύνεις την ένταση της ημέρας πριν πέσεις για ύπνο

20/3/2023

Στο τέλος της ημέρας και λίγο πριν πέσεις για ύπνο ακολουθείς μια συγκεκριμένη ρουτίνα περιποίησης που περιλαμβάνει σχολαστικό καθαρισμό της επιδερμίδας αλλά και τη σωστή ενυδάτωση. Το ιδανικό βέβαια είναι, με έναν μαγικό τρόπο, να μπορείς να απομακρύνεις όλη την ένταση της ημέρας και απόλυτα χαλαρή και ήρεμη να πέσεις στο κρεβάτι. 

Αναρωτιέσαι αν μπορείς να το πετύχεις; Η απάντηση είναι ναι! Τα αγαπημένα beauty brands τα τελευταία χρόνια φροντίζουν να δημιουργούν φόρμουλες με φυσική σύνθεση που έχουν την ιδιότητα να χαλαρώνουν και να ξεκουράζουν. 

Είναι ότι καλύτερο τόσο για εσένα που περνάς ατελείωτες ώρες στο γραφείο όσο και για όσες ταλαιπωρούνται από αϋπνίες ή δύσκολο ύπνο. Άλλωστε οι περισσότερες έρευνες τα τελευταία χρόνια αποκαλύπτουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών “φέρνει” τα προβλήματα της δουλειάς στο σπίτι με αποτέλεσμα αμέσως μόλις πέφτουν στο κρεβάτι να στριφογυρίζουν με ανησυχία αδυνατώντας να κοιμηθούν ήρεμα.

Ο συνεχής κακός ύπνος, σύμφωνα με τους ερευνητές, κρύβει κινδύνους μιας και ευθύνεται για την εμφάνιση διαβήτη ή και καρδιακών παθήσεων. Ενώ ταυτόχρονα οδηγεί και σε κατάθλιψη μιας και προκαλεί αρνητικά συναισθήματα όπως θυμό, έντονα νεύρα και αίσθημα μοναξιάς.

Ήρθε λοιπόν η στιγμή να ακολουθήσεις μια νέα βραδινή ρουτίνα με προϊόντα περιποίησης αλλά και χώρου που θα σε βοηθήσουν να έχεις ήσυχο ύπνο. 

Rituals The Ritual of Jing d’Interieur Parfum: Σπρέι χώρου, με  floral και θερμαντικό άρωμα που δημιουργεί μια υπέροχη, χαλαρωτική και ηρεμιστική εμπειρία. Περιέχει Ιερό Λωτό και Jujube, συστατικά γνωστά για τις ηρεμιστικές ιδιότητες.

The Ordinary 100% Plant-Derived Squalane: Πριν χρησιμοποιήσεις το αγαπημένο σου gua sha άπλωσε στην επιδερμίδα σου τη συγεκριμένη σύνθεση με σκουαλένιο, ένα κορεσμένο και σταθερό υδρογονάνθρακας που εντοπίζεται φυσικά στην επιδερμίδα. Αποτελεί εξαιρετικό ενυδατικό στοιχείο που προλαμβάνει τη συνεχή απώλεια υγρασίας η οποία επηρεάζει τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας. 

Aveda Chakra 1 Balancing Body Mist Grounded:  Αυθεντικό απόσταγμα αγνών αιθέριων ελαίων το οποίο φέρνει την ισορροπία στο τσάκρα της βάσης, σύμφωνα με την Αγιουρβέδα, την αρχαία Ινδική ιατρική παράδοση. Περιέχει βιολογικό ολίβανο, πατσουλί και vetiver.

The Body Shop Sleep Essential Oil Blend: Aρωματικό vegan έλαιο με 100% φυσικά αιθέρια έλαια λεβάντας από την Γαλλία, βετιβέρ από την Μαδαγασκάρη και οργανικό αμυγδαλέλαιο βοηθά στην χαλάρωση και σε βοηθά να καθαρίσεις το μυαλό και να αποκοιμηθείς πιο γρήγορα ενώ συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.

Korres Relaxing Lavender Senses-Calming Mist:  Χαλαρωτικό Mist με άρωμα λεβάντας εμπλουτισμένο με ελληνικό εκχύλισμα Λεβάντας. Δημιουργεί χαλαρωτική ατμόσφαιρα και ευνοεί το αίσθημα ηρεμίας και ξεκούρασης μετά από την ένταση της ημέρας. Ψεκάζεις σε ολόκληρο το σώμα, στο μαξιλάρι
πριν από τον ύπνο ή μέσα στη διάρκεια της ημέρας για άμεση αίσθηση χαλάρωσης.

Ouai Chill Pills Bath Bombs: Βόμβες μπάνιου ε μείγμα ελαίων από σπόρους κάνναβης, jojoba και κάρδαμου κατάλληλα για περιόδους έντονου άγχους.  

Photos: iStock

Πηγή: https://www.tlife.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.tlife.gr

Related posts

Βρετανία: Τα παιδιά διατρέχουν «υπαρξιακό κίνδυνο» λόγω της κλιματικής αλλαγής

xristiana

Zero Waste Cooking event

xristiana

“Γενέθλια” για την Κινητή Μονάδα Παιδιών και Εφήβων

xristiana