ΚεντρικήΟμορφιά

Αμέλησες το ντεμακιγιάζ προσώπου; Τι μπορεί να συμβεί στην επιδερμίδα σου

18/3/2023

Ότι το ντεμακιγιάζ προσώπου είναι εξαιρετικά σημαντικό, θέλουμε να πιστεύουμε ότι όχι μόνο το γνωρίζεις, αλλά και ότι το κάνεις κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς.

Το ξέρουμε, κάποιες φορές είναι δύσκολο να ακολουθείς πιστά αυτή τη συμβουλή, ιδίως αν είσαι πολύ κουρασμένη ή αν δεν έχεις δυνάμεις μετά από μια απαιτητική μέρα, αλλά είναι αναγκαίο αν θες η επιδερμίδα σου να είναι καθαρή και να λάμπει.

Παρ’ όλα αυτά, έχει συμβεί σε όλες μας, τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας, είτε να αποκοιμηθούμε με μακιγιάζείτε να το αμελήσουμε εσκεμμένα σκεπτόμενες ότι δεν έγινε και τίποτα αν ξεβαφτούμε το επόμενο πρωί. 

Το ζήτημα είναι ότι, δυστυχώς, το να κοιμόμαστε με μακιγιάζ, ιδίως σε πιο συχνή βάση, μπορεί να έχει ανεπιθύμητες συνέπειες στην επιδερμίδα και στο πρόσωπό σου, με το αποτέλεσμα που θα βλέπεις στον καθρέφτη να μην σ’ ευχαριστεί καθόλου το επόμενο πρωί.

Το ίδιο συμβαίνει και με το (ελλιπές) ντεμακιγιάζ που γίνεται με μαντηλάκια και όχι με ειδικά cleansing προϊόντα ή, ακόμα καλύτερα, διπλό καθαρισμό.

Οι 3 πιο σοβαρές επιπτώσεις στην επιδερμίδα σου αν κοιμάσαι με μακιγιάζ:

#1. Να ταλαιπωρηθούν οι βλεφαρίδες σου / να ερεθιστούν τα μάτια σου

Η No.1 επίπτωση που, μάλιστα, μπορεί να δεις άμεσα, είναι οι διάφοροι ερεθισμοί στην περιοχή των ματιών αλλά και οι πιο αδύναμες βλεφαρίδες. Αναλυτικότερα, αν δεν ξεβάψεις καλά τα μάτια σου από μολύβια ματιών και σκιές, είναι πιθανό να εισχωρήσουν τα προϊόντα στα μάτια σου ενώ κοιμάσαι και να τα ερεθίσουν προκαλώντας από ερεθισμούς και κοκκινίλες (το λιγότερο) μέχρι και μολύνσεις και πρήξιμο στα βλέφαρα και στη γύρω περιοχή (το πιο σοβαρό).

Επιπλέον, αν δεν αφαιρέσεις πολύ καλά τη μάσκαρα, κινδυνεύεις να προκαλέσεις ερεθισμούς τόσο στα βλέφαρα όσο και στις ίδιες τις βλεφαρίδες, που μπορεί με τη σειρά τους να οδηγήσουν σε βλεφαρίτιδα, μολύνσεις αλλά και αδυναμία στις βλεφαρίδες. Η μάσκαρα τις σκληραίνει, με αποτέλεσμα οι βλεφαρίδες να κοκαλώνουν (λογικό) για να έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Αυτό όμως σημαίνει ότι οι κοκαλωμένες, σκληρές βλεφαρίδες είναι πιο επιρρεπείς στο σπάσιμο κατά τη διάρκεια του ύπνου, όταν στριφογυρίζεις στο κρεβάτι και υπάρχει έντονη τριβή με το μαξιλάρι.

#2. Σπυράκια, ακόμα και ακμή

Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο να εμφανίζεις σπυράκια αν κοιμάσαι με μακιγιάζ, καθώς αυτή η συνθήκη από μόνη της υποδηλώνει ότι δεν κάνεις σωστό και βαθύ καθαρισμό. Κι έχουμε πει πολλές φορές πόσο σημαντικός είναι ο επιμελής καθαρισμός προσώπου κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς, φοράς δεν φοράς μακιγιάζ. Αν δεν τηρείς τον παραπάνω κανόνα, είναι πολύ πιθανό όλα τα υπολείμματα μακιγιάζ και οι ρύποι / βακτήρια που έχουν συγκεντρωθεί στην επιφάνεια του προσώπου κατά τη διάρκεια της ημέρας, να παραμένουν στην επιδερμίδα φράζοντας τους πόρους, πράγμα που σταδιακά προκαλεί σπυράκια.

#3. Θαμπή όψη, απώλεια λάμψης

Ένα πρόσωπο που φέρει υπολείμματα μακιγιάζ και δεν είναι καθαρισμένο σε βάθος, είναι λογικό ότι δεν θα δείχνει απόλυτα λαμπερό και dewy, όπως το θέλουμε. 

Ο συχνός και επιμελής καθαρισμός απομακρύνει, μεταξύ άλλων, και τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος, αφήνοντάς τη πιο λεία και λαμπερή.

Disclaimer: Φυσικά, δεν λέμε ότι όλα τα παραπάνω θα τα πάθεις αν ξεχάσεις μια φορά να ξεβαφτείς, απλά αν πρόκειται για μια συμπεριφορά που σου έχει γίνει συνήθειο, καλό είναι να αναθεωρήσεις.

Πηγή: https://www.missbloom.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ταξιδιώτης σε… ποντιακό χωριό

xristiana

Τα μαλλιά σου φριζάρουν; Αυτό είναι το λάθος που κάνεις

xristiana

Πέντε αλήθειες για το σεξ που θα αλλάξουν όλα όσα ήξερες

xristiana