Ομιλία Για Την Άνοια Από Το Κέντρο Ημέρας Διασύνδεσης Της Μονάδας Αλτσχάιμερ Βόλου

25

25/3/2023

Την Παρασκευή 31/3/2023, οι επαγγελματίες υγείας του  Νέου Ειδικού  Κέντρου Ημέρας Διασύνδεσης της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ & Συγγενών Διαταραχών Βόλου με μονάδες των ΟΤΑ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 στον Άξονα Προτεραιότητας 2α «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση»,  σε συνεργασία με το Γραφείο Αγωγής Υγείας ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου θα πραγματοποιήσουν ομιλία με θέμα «Άνοια: Πρόληψη και πρώιμα συμπτώματα».

Οι επαγγελματίες του Προγράμματος Διασύνδεσης θα ενημερώσουν και θα ευαισθητοποιήσουν τους ωφελούμενους των Κοινωνικών Κέντρων της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου και των κατοίκων της περιοχής, σε θέματα που αφορούν τους ασθενείς με Άνοια και τους φροντιστές τους.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Κοινωνικό Κέντρο της Νέας Δημητριάδας (Δ. Πολιορκητού 15 & Αγίου Δημητρίου – έναντι εκκλησίας Αγίου Δημητρίου) στις 10:00 το πρωί.

Καλούνται οι παρευρισκόμενοι, άνω των 60, να δηλώσουν συμμετοχή για να πραγματοποιήσουν ανιχνευτικό έλεγχο μνήμης στο νέο σταθερό σημείο παροχής υπηρεσιών του Προγράμματος Διασύνδεσης  (Κοινωνικό Κέντρο Νέας Δημητριάδας, Δ. Πολιορκητού 15).

Σημειώνεται ότι το Νέο Ειδικό  Κέντρο Ημέρας Διασύνδεσης με μονάδες των ΟΤΑ παρέχει όλες τις υπηρεσίες του δωρεάν  και τηρεί όλα τα μέτρα κατά της πανδημίας του Covid19.

Οι επαγγελματίες του προγράμματος Διασύνδεσης  πραγματοποιούν Τεστ Μνήμης, νευρολογικό έλεγχο, συμβουλευτική φροντιστών κτλ αποκλειστικά με ραντεβού. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις: Σταφυλά Κατερίνα, ψυχίατρο, Κωνσταντίνα Αποστολίνα, ψυχολόγο, Αίγλη Τσιαμασφύρη, κοινωνική λειτουργό, καθημερινά 09:00 – 13:00, Τοπάλη 7 – Ιάσονος, Βόλος – 4ος όροφος, τηλέφωνο επικοινωνίας 2421102323.

Πηγή: https://magnesianews.gr