ΚεντρικήΚοινωνικά

Δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

6/3/2023

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, οργανώνει ένα πλέγμα δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την καταπολέμηση της βίας και της εκμετάλλευσης των γυναικών.

Την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023 από τις 09.00 έως τις12.00 θα πραγματοποιηθεί στο περίπτερο 6 της ΔΕΘ (στον χώρο του ALL STAR DANCE) μάθημα αυτοάμυνας για γυναίκες, σε συνεργασία με την Limits Krav Maga.

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 στις 18.30, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί δράση ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης με θέμα “Συμβαίνει κι εδώ” σχετικά με την εκμετάλλευση των γυναικών ως μορφή εμπορίας ανθρώπων, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Α21.

Θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους, θα γίνει ενημέρωση από το επιστημονικό προσωπικό του Ξενώνα Φιλοξενίας Δήμου Θεσσαλονίκης και τέλος ανοικτή συζήτηση με το κοινό.

Την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023 στις 13.00, στον χώρο του καφέ “Πράσινο Δωμάτιο” στον ημιώροφο του Ολύμπιον, θα διεξαχθεί ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Έμφυλη Βία: βλέπω, ακούω, μιλάω» σε συνδιοργάνωση  με το 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν δημιουργοί που συμμετέχουν στο φεστιβάλ με έργα που πραγματεύονται το κοινωνικό αυτό φαινόμενο, ο Δήμος Θεσσαλονίκης καθώς και φορείς που δραστηριοποιούνται στο πεδίο.

Πηγή: https://www.otavoice.gr

Related posts

«ΜΑΜΑΔΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» – Εκδήλωση με θέμα «Προσδοκίες στη γονεϊκότητα»

xristiana

Ξέχνα το γάλα και το τοστ! Αυτές είναι οι 4 πιο υγιεινές τροφές για το πρωινό σου

xristiana

«Τρέχα – Γύρευε τον Αίσωπο» στο ανοιχτό θέατρο Σάρα Μαρκοπούλου

xristiana