ΚεντρικήΜαγειρική

Αφράτη ομελέτα ζυμαρικών

6/2/2023

Υλικά

6 αυγά
1 κουτ. σούπας γιαούρτι
150 γρ. γραβιέρα, χοντροτριμμένη (ή άλλο τυρί)
200 γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη (ή άλλο τυρί)
300 γρ. σπαγγέτι, βρασμένο (ή άλλο ζυμαρικό)
2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, όλα τα τυριά και το σπαγγέτι. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα ευρύχωρο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα.

Μαγειρεύουμε τη φριτάτα για 5-7 λεπτά και από τις δύο πλευρές (μόλις σταθεροποιηθεί από τη μία πλευρά, τη γυρίζουμε προσεκτικά με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου να ψηθεί και από την άλλη). Τη σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο έξτρα τυρί.

Στο ψήσιμο, μπορείτε να προσθέσετε αλλαντικά ή λαχανικά, όμως να θυμάστε πως η απλότητα είναι θησαυρός.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Related posts

Ζώδια σήμερα (15/12): Άλυτα θέματα έρχονται στην επιφάνεια – Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο

xristiana

Έμφραγμα και εγκεφαλικό: Η δημοφιλής δίαιτα που διπλασιάζει τον κίνδυνο για την καρδιά

xristiana

Παιδί ΑμεΑ έμεινε στο γκαράζ του ferry boat για τη Θάσο για 45 λεπτά επειδή δεν υπήρχε ράμπα αναπήρων

xristiana