ΚεντρικήΟμορφιά

Tips για να δώσεις διάρκεια στο μανικιούρ σου το Χειμώνα!

1/2/2023

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί το μανικιούρ διαρκεί λιγότερο το χειμώνα και οι επισκέψεις στην nail artist σου πιο συχνές;

Το κρύο δεν είναι μόνο εχθρός των χεριών μας, που τα αφυδατώνει, αλλά κάνει κακό και στα νύχια μας!

Οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας (τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους) και της υγρασίας , προκαλούν διαστολή και συστολή στο βερνίκι, και έτσι αυτό αλλοιώνεται, θαμπώνει και θρυμματίζεται!

Και δεν μόνο αυτός ο λόγος! Τα νύχια τείνουν να είναι πιο εύθραυστα και επιρρεπή σε σπάσιμο και ξεφλούδισμα το Χειμώνα, με αποτέλεσμα να μην έχουν την ίδια απόδοση τα μανό στα νύχια!

Ειδικά μετά τον covid πλένουμε διαρκώς τα χέρια μας και χρησιμοποιούμε συνέχεια αντισηπτικό. Λογικό και επόμενο να καταστρέφουμε την γυαλάδα του top coat, ενώ πέρα από το χρώμα και τα νύχια μας γίνονται πιο εύθραστα!

Και πάμε τώρα στο ερώτημα που μας καίει!

Πώς λοιπόν μπορείς να κάνεις το μανικιούρ σου να διαρκέσει τόσο πολύ τον Χειμώνα όσο τις άλλες εποχές;

Η απάντηση είναι απλή αλλά πολλές φορές ξεχνάμε τα μικρά και εύκολα! Aσ πάρουμε το hand spa, που είδες παραπάνω ως δεδομένο, με scrub, θεραπεία παραφίνης σίγουρα 1 φορά το μήνα!

Μιλώντας όμως για χρώμα στο φυσικό νύχι είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε μια καλή βάση αρχικά, για να το κρατήσει δυνατό, αλλά και να απλωθεί καλά το βερνίκι.

Σίγουρα όπως στο πρόσωπο βάζουμε primer για να δημιουργήσουμε έναν καλό καμβά ώστε να εφαρμόσουμε έπειτα το μακιγιάζ, έτσι και το νύχι έχει τις ίδιες ανάγκες, για να μην σπάσει αλλά και μην χαλάσει το χρώμα!

Πρέπει όταν διαλέξουμε το χρώμα της αρεσκείας μας, να μην ξεχάσουμε να βάλουμε ένα καλό top coat (ιδανικά να περιέχει βιταμίνη Α και βιταμίνη Ε), ώστε να “σφραγίσουμε” το χρώμα και να διαρκέσει περισσότερο το αποτέλεσμα.

Υπάρχουν στην αγορά και top coats με φόρμουλα που μοιάζει με gel για μεγαλύτερη διάρκεια στο μανικιούρ!

Και μην ξεχνάς! Δεν χρειάζονται μόνο τα χέρια μας κρεμούλα το Χειμώνα, αλλά φυσικά και οι παρανυχίδες μας κάποιο θρεπτικό λαδάκι για υγιή άκρα!

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή βίντεο: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Τα beauty items… που σταματούν το χρόνο

xristiana

ΗΠΑ: Το 10% των πλουσιότερων Αμερικανών ευθύνεται για το 40% της ρύπανσης, δείχνει έκθεση

xristiana

Φιλανθρωπικό Bazaar Για Τη Στήριξη Του Κέντρου Προστασίας Ανηλίκων «Φάρος Του Κόσμου»

xristiana