ΚεντρικήΚοινωνικά

Onassis AiR: Ένα διεθνές πρόγραμμα καλλιτεχνικής έρευνας και φιλοξενίας στην Αθήνα

21/2/2023

Το Onassis AiR άνοιξε τις πόρτες του το 2019 για να στηρίξει την καλλιτεχνική διαδικασία μέσα από τη διεπιστημονική ανταλλαγή γνώσεων και πρακτικών μιας ολοένα αναπτυσσόμενης κοινότητας καλλιτεχνών και άλλων δημιουργών που συμμετείχαν στα διαφορετικά του προγράμματα.

Τρία χρόνια αργότερα, το ”οικοσύστημα” της δράσης αυτής διευρύνεται ακόμη περισσότερο για να φέρει πιο κοντά όλους τους δημιουργούς που στηρίζει το Ίδρυμα Ωνάση, είτε μέσα από ατομικές υποτροφίες που ανακοινώνονται κάθε χρόνο στα ετήσια Open Calls του Onassis AiR, είτε μέσα από αναθέσεις του Onassis Culture για την έρευνα και ανάπτυξη νέων έργων, είτε, τέλος, μέσα από υποτροφίες που απονέμονται μέσα από συνεργασίες των Διεθνών Δικτύων με άλλους οργανισμούς.

Το Onassis AiR συνεχώς αναπτύσσεται προκειμένου να στηρίξει τις ανάγκες της καλλιτεχνικής του κοινότητας.

To Onassis AiR προσκαλεί καλλιτέχνες, επιμελητές, designers, χορευτές, μάγειρες, κηπουρούς, ακτιβιστές, συγγραφείς, παιδαγωγούς, δικηγόρους, περφόρμερ, οικονομολόγους, αρχιτέκτονες, κινηματογραφιστές και άλλους δημιουργούς από άλλα επιστημονικά πεδία που χρησιμοποιούν διαφορετικά μέσα έκφρασης, να κάνουν αίτηση στο πρόγραμμα Tailor-made Residency για την περίοδο μεταξύ Σεπτεμβρίου 2023 και Ιουλίου 2024.

Η επιλογή για το ONASSIS AiR OPEN CALL 2023/24 θα γίνει σε τρία στάδια.

  1. Στο πρώτο στάδιο οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από τους Onassis AiR Fellows, με τη μέθοδο της τυφλής επιλογής, όπου καμία προσωπική ή βιογραφική πληροφορία των υποψηφίων δεν είναι διαθέσιμη.
  2. Στο δεύτερο στάδιο, οι επιλεγμένες αιτήσεις θα αξιολογηθούν από την ομάδα του Onassis AiR, σε συνεργασία με τρεις εξωτερικούς συνεργάτες που κλήθηκαν να συμμετάσχουν στην Κριτική Επιτροπή: Sepake Angiama, VASKOS.
  3. Στο τρίτο στάδιο θα προγραμματιστούν συνεντεύξεις με την ομάδα του Onassis AiR για όσους/όσες πέρασαν τη δεύτερη φάση της αξιολόγησης.

Η γλώσσα εργασίας του προγράμματος είναι τα αγγλικά.

Όσοι και όσες επιλεγούν να συμμετάσχουν θα λάβουν καλλιτεχνική αμοιβή και επιπλέον θα καλυφθούν -μεταξύ άλλων- έξοδα μετακίνησης μετ’ επιστροφής προς και από την Αθήνα, διαμονή και ένας ατομικός ερευνητικός προϋπολογισμός.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023. Όλες οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος). Όλοι οι υποψήφιοι θα ειδοποιηθούν μέσω email για την έκβαση της αίτησής τους, μέχρι τις 12 Ιουνίου 2023.

Αν έχετε γενικές απορίες για την αίτηση ή για οτιδήποτε άλλο σχετικά με τη φύση του προγράμματος, μπορείτε να επικοινωνήσετε για όσο διάστημα παραμένει ανοιχτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα του καλέσματος συμμετοχής, μέσω email στο air@onassis.org.

Η ομάδα του Onassis AiR αποτελείται από την επικεφαλής του προγράμματος Νεφέλη Μυρωδιά, την υπεύθυνη επικοινωνίας και τεκμηρίωσης του προγράμματος Μυρτώ Κατσιμίχα και την υπεύθυνη διοικητικής υποστήριξης Σωτηρία Σμυρναίου.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ!

Πηγή: https://www.eduguide.gr

Related posts

Καιρός: Στους 15 με 17 βαθμούς ο υδράργυρος στις περισσότερες περιοχές

xristiana

ΑΠΕ: Άμεσα μέτρα διαχείρισης της υψηλής παραγωγής

xristiana

Δυο Ημερομηνίες Σταθμοί Για Τον Καρκίνο Της Παιδικής Ηλικίας

xristiana