ΚεντρικήΟμορφιά

Dry Cleansing: Η νέα viral μέθοδος του TikTok για καθαρισμό του προσώπου!

11/2/2023

Σε αυτήν τη νέα τεχνική καθαρισμού του προσώπου, ορκίζονται οι TikTokers και beauty experts, ότι βελτιώνει αισθητά τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σoυ και θα σου προσφέρει το καλύτερο δέρμα ever.

Ο λόγος για το “dry cleansing”, o ξηρός καθαρισμός δηλαδή, που είναι μια μέθοδος που αλλάζεις εντελώς τα βήματα όταν πλένεις το πρόσωπό σου.

Τι είναι όμως ο “στεγνός καθαρισμός”;

Το δημοφιλές trend στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,“dry cleansing”, είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται.

Αντί να βρέχεις πρώτα την επιδερμίδα σου και να κάνεις αφρό με το καθαριστικό προσώπου σου, με ακόμα περισσότερο νερό, αυτή η μέθοδος απαιτεί να τρίβεις ελαφριά το καθαριστικό με κυκλικές κινήσεις σε στεγνό πρόσωπο και με στεγνά χέρια.

Αφήνεις στο πρόσωπο το καθαριστικό να δράσει για λίγα λεπτά, σαν μάσκα και έπειτα ξεπλένεις απλά με χλιαρό νερό!

Ακούγεται λίγο περίεργο, σωστά; Καταλαβαίνω απόλυτα πως όταν για χρόνια έχεις συνηθίσει αλλιώς δύσκολα αλλάζεις τη ρουτίνα ομορφιάς σου!

Αλλά μάθε πως αυτός ο τρόπος, μπορεί να έχει μεγάλα οφέλη για την περιποίηση του δέρματος σου.

Ποια είναι τα οφέλη του στεγνού καθαρισμού;

#1. Όταν προσθέτεις αρκετό νερό σε ένα καθαριστικό δέρματος, αραιώνεις τη φόρμουλα άρα μειώνεις αυτόματα και τα οφέλη στην επιδερμίδα. Ο ξηρός καθαρισμός διασφαλίζει ότι αξιοποιείς στο έπακρο το καθαριστικό σου και παίρνεις όλα τα ευεργετικά ενεργά συστατικά για καλύτερα αποτελέσματα.

#2. Ο ξηρός καθαρισμός μπορεί να βοηθήσει στην απολέπιση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, στην απαλλαγή από ακαθαρσίες και ρύπους.

#3. Μπορεί επίσης να βοηθήσει τα άλλα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας να απορροφηθούν καλύτερα, όπως οροί και λοσιόν.

Σε αυτήν τη μέθοδο δεν υπάρχουν ουσιαστικά μειονεκτήματα!

Όσες έχουν πολύ ξηρό δέρμα μπορεί να βρουν ότι ο στεγνός καθαρισμός, αφαιρεί τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας, γι’αυτό και θέλει λίγη προσοχή σε ευαίσθητα δέρματα.

Ωστόσο εάν επιλέξεις καθαριστικά προσώπου με ενυδατικά ενεργά συστατικά που διεισδύσουν στο δέρμα όπως βιταμίνη C, κεραμίδια, αντιοξειδωτικά και υαλουρονικό οξύ δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.

Εγώ πάντως και πριν να γίνει trend πάντα έτσι πλένω το πρόσωπό μου και το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφιών: Unsplash

Related posts

Καρκίνος μαστού: Οι τροφές που βάζουν φρένο στην εξάπλωσή του (εικόνες)

xristiana

Δωρεάν Προληπτικές Οδοντιατρικές Εξετάσεις Στο Γάζι Από «Το Χαμόγελο Του Παιδιού»

xristiana

Φλώρινα: Καλλιτεχνική Εκδήλωση Αφιερωμένη Στα ΑΜΕΑ

xristiana