ΚεντρικήΟμορφιά

Aπολέπιση εδώ και τώρα: Πόσο συχνά πρέπει να κάνεις;

24/2/2023

Η απολέπιση είναι απαραίτητο μέρος κάθε ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας.

Βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, στην απόφραξη των πόρων και στη βελτίωση της συνολικής υφής και εμφάνισης του δέρματoς.

Το ότι το scrub είναι απαραίτητο σε πρόσωπο και σώμα αλλά πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε τελικά;

Πάμε να δούμε τα οφέλη της τακτικής απολέπισης αλλά και μερικές χρήσιμες συμβουλές για αλαβάστρινη απαλή επιδερμίδα!

ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ:

Πιο απαλό δέρμα:

Η τακτική απολέπιση βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και προωθεί την ανανέωση των κυττάρων, αφήνοντας το δέρμα σας να φαίνεται πιο λείο.

Πιο λαμπερό δέρμα:

Η απολέπιση βοηθά στην απομάκρυνση των θαμπών, νεκρών κυττάρων του δέρματος που μπορούν να κάνουν το δέρμα σας να φαίνεται θαμπό και άτονο.

Αποφράσσει τους πόρους:

Η απολέπιση μπορεί να βοηθήσει στο να αποφράξει τους πόρους και να αποτρέψει τη συσσώρευση σμήγματος και υπολειμμάτων, που μπορεί να οδηγήσει σε ακμή και άλλες δερματικές “ανησυχίες”.

Αυξάνει την απορρόφηση του προϊόντος:

Η απολέπιση επιτρέπει στα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας να διεισδύσουν βαθύτερα στο δέρμα σας, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητά τους, όπως body lotions και λάδια!

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΙΚΗ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ:

Επιλέξτε το σωστό απολεπιστικό:

Υπάρχουν δύο τύποι απολεπιστικών – φυσικά και χημικά. Τα φυσικά απολεπιστικά χρησιμοποιούν λειαντικά σωματίδια για να αφαιρέσουν φυσικά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, ενώ τα χημικά απολεπιστικά χρησιμοποιούν οξέα για να διαλύσουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Επιλέξτε ένα scrub που ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σας.

Ξεκινήστε αργά:

Εάν είστε νέος στην απολέπιση ή έχετε ευαίσθητο δέρμα, ξεκινήστε κάνοντας απολέπιση μία φορά την εβδομάδα και αυξήστε σταδιακά καθώς το δέρμα σας προσαρμόζεται.

Αποφύγετε την υπερβολική απολέπιση:

Η πολύ συχνά απολέπιση μπορεί να βλάψει τον προστατευτικό φραγμό του δέρματός σας, οδηγώντας σε ερεθισμό, ξηρότητα και ευαισθησία. Περιορίστε την απολέπιση σε μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Να κάνετε απαλές κινήσεις:

Όταν χρησιμοποιείτε ένα φυσικό απολεπιστικό, να είστε ήπιοι και να μην ασκείτε υπερβολική πίεση. Το πολύ σκληρό τρίψιμο μπορεί να βλάψει το δέρμα σας.

Μην ξεχνάτε ενυδάτωση:

Μετά την απολέπιση, είναι πολύ σημαντικό να ενυδατώσετε το δέρμα σας με μια ενυδατική κρέμα ή ενυδατικό ορό για να αναπληρώσετε τη χαμένη υγρασία.

Θυμηθείτε να “ακούτε” τις ανάγκες της επιδερμίδας σας και να προσαρμόζετε τη ρουτίνα σας ανάλογα.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφιών: Unsplash

Related posts

Καιρός: Συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

xristiana

Μοναδική συναυλία με τον Σταύρο Ξαρχάκο στο Μουσείο Αρχαίας Ελεύθερνας

xristiana

Βελτίωση του καιρού την Πέμπτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Πού παραμένει ο «Διομήδης»

xristiana